Шофьор, погубил четирима в катастрофа, се отърва с условна присъда

1
Джемал Караджан призна вината си и се покая пред съда
Джемал Караджан призна вината си и се покая пред съда Снимка: Traffic News

Турчинът с германски паспорт Джемал Караджан, причинил катастрофа с 4 жертви, получи 2 години и 6 месеца условна присъда от Окръжния съд в Пловдив.

Подсъдимият се призна за виновен и призна всички факти и обстоятелства по делото, съобщи Traffic News.

Припомняме, че на 1 юли 2018 година в страшно меле на магистралата край Пловдив загинаха три жени и дете. Две от жертвите бяха сестри на съпругата на шофьора на 24 и 29 години. Загинаха също тяхната майка на 50 години, както и 2-годишният син на Джемал и жена му Рукие Караджан.

Още тогава, лекият автомобил с чужда регистрация се блъснал отзад в товарен автомобил "Мерцедес" с българска регистрация и се преобърнал на пътя.

Джемал Караджан е обвинен за това, че като шофьор на лек автомобил „Фолксваген“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице.

Човешката трагедия за семейството е огромна. От името на моя подзащитен и от името на неговите близки ви моля да дадете шанс на неговото семейство да се съберат отново заедно.” С тези думи се обърна адвокат Караджов към съдебните заседатели.

Представителят на държавното обвинение поиска минимално наказание за подсъдимия, като се мотивира с факта, че Караджан е глава на семейството и именно той издържа фамилията. Германският турчин е с чисто съдебно минало и постоянна работа.

Моля да бъде издаден справедлив съдебен акт и да ми бъде позволено да напусна страната за да съм със семейството си. Съжалявам за всичко което съм причинил”, бяха последните думи на Джемал в съдебната зала.

Освен условната присъда, за която важи 4 години и 6 месеца изпитателен срок, Караджан ще остане без книжка за 2 години и 6 месеца. Той ще изплати и 2155.08 лева по сметката на ОД МВР, 184.80 лева по сметката на окръжната прокуратура и 70 лева към Окръжен съдПловдив за разноски по делото. Съдът отмени и наложената му до сега забрана за напускане на страната.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари