Започва делото срещу шофьора, погубил дете край Пловдив

0
73-годишният Денчо Денчев блъсна 2-годишната Цветозара
73-годишният Денчо Денчев блъсна 2-годишната Цветозара Снимка: Под Тепето / архив

73-годишният Денчо Денчев блъсна 2-годишната Цветозара

В Окръжния съд в Пловдив ще бъде направен опит за старт на делото срещу 73-годишния шофьор Денчо Денчев, който блъсна дете и баба му в Анево. При инцидента 2-годишната Цветозара почина, а възрастната жена бе настанена в болница в тежко състояние.

Трагедията се разигра на 13 април миналата година. Тогава към 16:30 часа пенсионерът зад волана на кола с чуждестранна регистрация помел бабата, която носи на ръце своята внучка и разхожда куче на кръстовището на улиците "Първа“ и „Дванадесета“ в Анево. Детето изхвърчало, паднало на улицата и загинало на място.

Три дни след инцидента Окръжният съд не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на шофьора и го пусна с мярка "подписка". Тя се изпълнява в Казанлък, където е адресът му. Прокуратурата подчерта, че Денчо не пребивава на адреса си в България и че през повечето време е в Чехия, за където бил тръгнал и когато станала катастрофата. От държавното обвинение твърдят още, че мъжът бил под въздействието на канабис зад волана. Тогава Денчев заяви пред съда, че иска да се прибере вкъщи при семейството си и че не употребява наркотични вещества. Дори отказал цигарите преди доста години, пише "Марица".

Пред магистратите Денчев отново повтори няколко пъти, че страшно съжалява за инцидента. Обясни, че е дал първа помощ на блъснатата от него баба на Цветозара. Посочи, че не му позволили да доближи детенцето. "Много, много съжалявам за случилото се. Не мога да върна времето назад", каза Денчев.

Разпоредителното заседание е насрочено за утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Сещам се, че
    И Кирил Маричков уби жена в катастрофа, ама му се размина с условна. Бе ... парите са си пари! ............................. https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo/ulitsata/kiril-marichkov-zhenata-v-katastrofata-ni-zagina-zaradi-greshen-stop-46649
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари