Тотото ни мами с числа фантоми

2
Скандално разкритие: Сигнализирахме за нарушенията, но няма резултат
Скандално разкритие: Сигнализирахме за нарушенията, но няма резултат

Последните гръмки печалби в надпреварата джакпот в играта 6/49 на държавния тотализатор за пореден разбуниха духовете.

Гафът с тегленето на голямата печалба в сръбското тото, когато бяха изтеглени две еднакви числа, отекна у нас и допълнително наля масло в огъня. Но проблемът не е само в големите печалби. Държавното тото трупа активи без пасиви не само от истериите около поредния джакпот, а и чрез постоянното натрупване на ресурс от редовни и нови играчи, пускащи фишове на олимпийския принцип „важно е участието”.

Разследване на „ШОУ” доказва обаче обратното:

Георги Георгиев, дългогодишен играч: Сигнализирахме за нарушенията, но няма резултат

„Направихме скандално разкритие. След играта втори тото шанс, т. е. във всички видове игри от деветте игри на Тото джокера във фишовете последователно са елиминирани 13 числа на 3 позиции, което автоматично води до невъзможност непосветените шарани да спечелят тройка или двойка, ако играят с тези числа на тези позиции. Числата фантоми на втора позиция са 0, 4, 6, на трета - 0, 2, 3, 6, 8. На четвърта – 0, 3, 6, 7, 9. Това означава, че когато ритуално и публично се изтегли някое от тези числа на някоя от тези позиции, никой в България няма да спечели тройка ,т.е. голямата печалба.

Това са кухи числа, които никога няма да спечелят, по простата причина, че те не са отпечатани на нито един фиш в рамките на цялата страна. На никой не му минава през ум, че е измамен още преди да започне тегленето. Ако някой намери фиш с тези числа на тези позиции, да дойде да ми го покаже. По този начин се елиминират огромен брой печеливши комбинации. Само математик може да каже колко. Как стигнахме до това скандално разкритие? Седем-осем години играем Тото 2, започнахме да играем и Тото джокер.

Колективът ни е от седем-осем души и почнахме да установяваме, че на определени позиции липсват определени числа във фишовете. Как го установихме? Въпрос на статистика. Върнахме се и проследихме отпечатването на фишовете на Тото 2 седем-осем години назад и установихме, че някъде оттогава е започнала подмяната на старите с новите фишове. Това означава, че оттогава е започнала елиминацията на въпросните числа фантоми.

Старите фишове постепенно се изконсумират и остават само новите,

в които числата, за които говорим, ги няма

Ако влезете в сайта на тотализатора примерно две години назад и проследите печалбите, няма да намерите тройка от Тото джокер с някое от тези числа на тези позиции. Между другото обикаляли сме пунктовете из цялата провинция, където все още можеха да се намерят фишове, в които още не бяха елиминирани числата фантоми.

Прехвърлихме се на Тото 1, защото само там ги имаше тези числа. И когато ни се паднаха няколко хубави печалби с тях в два поредни месеца, от централата на БСТ взеха мерки и пуснаха заповед да не се приемат старите фишове. И там вкараха в обръщение нови, в които, както в Тото 2, липсваха същите числа на същите позиции.

Всъщност в писмената заповед бяха споменати игрите с 10 и 12 срещи от Тото 1, а за старите фишове с тези от 13 срещи, в които имаше на въпросните позиции въпросните числа и все още можеха да се намерят в провинцията, имаше само устна заповед за софийските пунктове, която обаче се спазваше също толкова строго.

Междувременно се срещнахме с директора на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов и лично му връчих сигнала за нарушенията, които създават неравнопоставеност на участниците в игрите. Той първоначално беше страшно учуден, после и той и заместничката му Янева предположиха, че вината е в печатницата и накрая обещаха да направят проверка, защото, ако това било вярно, щяло да гръмне голяма бомба и страхотен скандал.

Пет месеца чакахме резултатите от някаква проверка. Нищо!

Според мен манипулираните числа се задаваха от централата на БСТ, в това съм убеден 99 на сто. Съответният човек или хора, които отговарят или могат да наредят броячът да се нагласи така, че машината да извърши манипулацията. Проблемът е, че все повече хора се ориентират към Тото джокер, където с жълти стотинки е много по-вероятно да спечелиш добра сума. Тотализаторът обаче няма сметка от редовното изплащане на печалби от тройки, това го наблюдавам от години. Последния път, когато ни беше изплатена тройка за около 15 000 за Тото джокер в играта от 13 срещи на Тото 1, получихме парите си след страхотен скандал.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари