Тома Биков: Ако след 3-4 месеца разтурим седянката, значи сме глупави

1
Правителството ще функционира, докато има мнозинство или плаващи мнозинства в Народното събрание, добави той
Правителството ще функционира, докато има мнозинство или плаващи мнозинства в Народното събрание, добави той Снимка: БНТ

Правителството ще функционира, докато има мнозинство или плаващи мнозинства в Народното събрание, добави той

Трябва да направим управлението скучно, да вървим в посока на скуката, а не в посока на интересното, защото през последните две години достатъчно интересни събития създадохме. Това коментира в "Говори сега" по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Всички компромиси, които ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са направили, са в името на това България да излезе от политическата криза. "Ако след 3-4 месеца разтурим седянката, значи сме глупави", заяви той.

Споразумението за управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още не е написано. Според Биков извън приоритетите в законодателната програма, в него трябва да се заложат по-ясни механизми за взимане на решения от страна на управляващото мнозинство.

"Една от причините правителството на Кирил Петков да падне предсрочно е, че така и не успяха да намерят механизъм за взимане на решения. Затова аз твърдя, че той трябва да е стандартен, в него да участват хора, които са в състояние да поемат ангажименти".

На въпрос какво представлява управлението - коалиция или мнозинство, Биков повтори определението на председателя на парламента Росен Желязков - кооперация. Добави, че правителството ще функционира, докато има мнозинство или плаващи мнозинства в Народното събрание.

"Колегите от ПП-ДБ заявиха, че искат да има ясно парламентарно мнозинство, ние им казахме да поемем определени ангажименти, включително за взимането на решения, защото няма как да знаем по телепатия кой какво си мисли".

Политическата криза, която отминава, трансформира властта и премести акцента ѝ първо към президентството, а после обратно към парламента, смята Тома Биков.

"Може би смисълът на тази политическа криза беше да се стигне до тази трансформация, но добрата новина е, че българската демокрация издържа, не се срути".

Според него управлението не се крепи на назначенията в регулаторите.

"Има една свенливост в нашите партньори - "ама той да не е от ГЕРБ". Да видим кой с какви качества разполага и на база на това да взимаме решенията", призова депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Георги
    Алчни сте.
  • 2
    1
    Hirew
    Много трябва да се внимава с ГЕРБ !!! Тези са страхотни манипулатори!!! Въртят се като фурнаджийски лопати!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари