Светослав Бенчев: Преместването на активите на "Лукойл" у нас няма да се отрази на цените на пазара

1
Рафинерията трябва да продължи да работи с руски петрол, допълни Бенчев
Рафинерията трябва да продължи да работи с руски петрол, допълни Бенчев Снимка: БНТ / стоп кадър

Рафинерията трябва да продължи да работи с руски петрол, допълни Бенчев

Преместването на икономическите активи на "Лукойл" в България няма да се отразят сериозно на цените на пазара. Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. По думите му, рафинерията трябва да работи с руски петрол, за да може да реализира печалба, която в последствие да влязат в държавната хазна.

"Рафинерията "Лукойл" трябва да оперира с руски петрол и да може да изнася тези продукти. На първо място с руски петрол, защото ако не обработва този руски петрол няма да има тази разлика между Брент и Уралс. Така печалбата ще бъде никаква и колкото е по-голяма разликата, толкова по-голяма ще е и печалбата, толкова повече ще е и данъка, който рафинерията ще плати в България. И е нормално да се продължи да се работи с руски петрол", обясни Бенчев.

По отношение на факта защо трябва да изнася рафинерията, той каза, че продукцията, която тя прави е доста голяма и около 40% от нея се реализира на българския пазар. Не може да прави по-малко, защото няма да бъде рентабилна и няма да плаща много данъци.

Ако пазарът е благоприятен, през следващата година от Рафинерията "Лукойл" се очакват около 600 - 700 милиона лева приходи в хазната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари