Румен Овчаров: Някой вече е спретнал покупката на "Лукойл"

0
„Лукойл“ просто са подложени на един примитивен рекет, отбеляза той
„Лукойл“ просто са подложени на един примитивен рекет, отбеляза той Видео: bTV

На първо място, откакто е войната в Украйна, купувач на руски нефт и газ е ЕС, а не Китай, каза той

Някой вече е спретнал покупката на „Лукойл“, каза бившият енергиен министър Румен Овчаров в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Лукойл“ просто са подложени на един примитивен рекет. Ако не платят 700 млн. или 1 млрд. лева ще им спрат дерогацията. Те каквото имат да плащат са си го платили. Има правителство и министър на финансите, който признава загуби на „Лукойл“. Нека да не забравяме, че „Лукойл“ е формата, която е инвестирала над 3,5 млрд. лева, откакто е собственик на това дружество. До края на годината „Лукойл“ ще приключи с руския нефт. После нека Асен Василев се чуди откъде ще му дойдат 500 млн. лева в бюджета, защото няма да го има корпоративния данък", каза Овчаров.

Русия е получила 550 млрд. евро за руски нефт и газ откакто е започнала войната в Украйна. На първо място купувач е Европейския съюз, а не Китай. На първо място в ЕС е Германия, Нидерландия, Италия, а след това е Китай, Индия. Австрия в момента за последното тримесечие получава два пъти повече руски газ за разлика от същото време миналата година. Германия и Австрия го правят, защото се грижат за икономиките си“, добави той.

Според него има два варианта. „Програмата максимум на групата Д2 плюс Бойко Борисов е намиране на купувач и продажба на „Лукойл“. Очевидно някой вече е спретнал покупката на „Лукойл“. Имат вариант програма минимум – предвижда дебалансиране на производството и съответно влизане на други играчи, например „Инса Ойл“. Всичко е пари“, обясни Овчаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    бесарабска проститутка
    Яростен хейт по Раша от пишещите долу слабоумни хлебарки. Топ тъпака отново е бонгерса. Писал, все едно защитава докторантура. Ще ви се присере и на тримата, когато влезе чуждия петрол. Ще минете на колелета и тротинетки и ще ходите на кауфланТа с раници на гърба. А любимия ви клисав ляб от усраинска канцерогенна пшеница ще литне в космоса. Ще ви гледам сеира с кеф как скимтите, като бити бесарабски проститутки.
  • 1
    4
    Полуръст путин
    Този руски боклук,завършил някакъв световно неизвестен институт в ...разбира се Масква ,антибългарин и руска подлога вербувана в Масква Какво очаквати да каже .Тези свине милеят за Россия ,която ги направи милионери ,повече от за България .
  • 1
    3
    Bonkerz
    Гледах интервюто, той говореше като адвокат на Лукойл. Овчаров изказа 2 интересни тези за продажбата на Лукойл и че вътрешния министър служил на ГЕРБ и им помогнал на изборите, ПП били ядосани и сега търсили повод да го отстранят заради протеста срещу БФС. Също че ПП не искат оставка на зам министъра на електронното управление, щото едва ли не манипулирал машините. Сякаш хората натискат вот за БКП на екрана, а машинита принтира разписка за ПП, хаха. Представи балотажа на Ваня Григорова като голям успех за БСП и че положението било розово. А всъщност вота бе за личността на Ваня Григорова + наказателен вот срещу ПП. Показателно за това е, че гласувалите за общински съветници от БСП бяха едва 45291, а за ПП 112087 гласа. Ваня Григорова имаше 80875 гласа на първия тур и 170258 гласа на втория тур. Ако Р. Овчаров бълнува успех на БСП на следващите парламентарни избори ще бъде събуден от реалността. Но по другите му мнения манипулира и откровено лъже, затова не вярвам и на 1 негова дума. Каза че Германия Е най-големия купувач на руски нефт и е дала 28 милиарда евро на Русия за нефт от началото на войната. Но всъщност вече НЕ Е так. Той не каза че е нормално ДА ИМА КРАТЪК ПРЕХОДЕН ПЕРИОД, защото трябва време да се договори и достави нефт от друго място и да се настроят рафинериите. Нали правим същото с Лукойл, дадохме им отсрочка 2 години, докато Германия за 10 месеца е намалила купения руски нефт с 99.9%. ЕС спря вноса на 5 Декември с няколко изключения (дерогации), така че от Март до Декември е възможно Германия да е купувала руски нефт, а той го каза манипулиращо все едно тя продължава. People also ask Is Germany still importing Russian oil? 3,500 tonnes of Russian crude oil were imported to Germany in January 2023, according to the Federal Statistical Office (Destatis). In January 2022, the import volume had been 2.8 million tonnes. Crude oil imports from Russia were thus stopped almost completely, going down by 99.9%. Germany sharply decreased the import volume of crude oil from Russia to 3.49 metric tons in January 2023, and by May 2023 the figure further fell down to zero 0 metric tons. The largest EU importers of Russian fossil fuels in July 2023 were Hungary, Bulgaria, Slovakia, Czech Republic and Spain.
  • 2
    2
    Az
    Ама всички политици на прехода до сега изпълняваха и изпълняват американската програма за преход, който общо взето е ликвидация, приватизация и пак ликвидация.
  • 10
    1
    русенец
    Румба, ти пълни гушата когато можеше. Сега е ред на следващите, които са се учили от теб, мамицата ти червена! Всички "политици" от "прехода" , който така и не завърши, трябва да бъдете избесени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари