Свалят цените на пакетни услуги и нощувки в хотелите

0
Половината хотелиери са склонни и да предлагат алтернативен период за използване на направените резервации
Половината хотелиери са склонни и да предлагат алтернативен период за използване на направените резервации

Половината хотелиери са склонни и да предлагат алтернативен период за използване на направените резервации

През юли 55.2% от анкетираните от Националния статистически институт /НСИ/ управители на местата за настаняване запазват мнението си да предложат на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 64.3 процента имат намерение да намалят цената на пакет услуги, а 50.2 на сто - на нощувката, пише pariteni.bg.

В периода от 4 до 21 август НСИ проведе кратко бизнес изследване "Места за настаняване", в което са включени 3 195 категоризирани хотела, къмпинги и други места за краткосрочно настаняване (вилни и туристически селища, хостели, къщи за гости, бунгала, почивни домове, хижи, частни квартири и апартаменти и други места за краткосрочно настаняване) с над 10 легла, които са работили през юли 2020 година.

Участието в изследването е доброволно, като в периода на проучването е била предоставена информация от 784 места за настаняване (24.5 на сто от анкетираните).

По отношение на наетия персонал през последния месец анкетата регистрира намаление на ръководителите, предприели основните мерки: освобождаване/съкращаване, неплатен отпуск, платен отпуск, преминаване на непълно работно време и намаляване на възнагражденията на персонала.

Увеличават се местата за настаняване, които са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите - 16.7 на сто. В краткосрочен план (1 месец) 69% от анкетираните предвиждат да запазят персонала си, а 25.8 на сто от тях очакват да увеличат заетите в местата си за настаняване.

През юли 34% от управителите отчитат увеличение в приходите от дейността си спрямо предходния месец, докато 33.4 на сто посочват, че няма промяна в тях.

В краткосрочен план (през следващия един месец) 44.9 на сто от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат до 50% от разходите за дейността със собствени средства, 29.8 на сто от тях - до 100 процента, а 24.4 процента от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

По отношение на бъдещата си активност в краткосрочен план през юли се увеличава процентът на ръководителите на местата за настаняване, които смятат да продължат с настоящата си дейност (41.7 на сто). Същевременно 42.2 процента от тях смятат да продължат да работят, макар и с намален обем, 10.8 на сто предвиждат временно да преустановят дейността си, а 4.2% прогнозират да я прекратят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари