С колко ще поскъпнат нощувките по Черноморието това лято?

1
Малък процент обещават намаляване на цената за настаняване
Малък процент обещават намаляване на цената за настаняване Видео: NOVA

Потребителите у нас остават скептични към съотношението цена-качество

Прогноза за скок в цената на хотелските услуги. Според проучване сред мениджърите в бранш близо 60% от бизнеса ще вдигне цените с до 10%. При други увеличението на услугите ще бъде между 10 и 20%.

Една пета от хотелите твърдят, че не планират увеличение. Малък процент дори обещават намаляване на цената за настаняване.

Тази година, Диляна избира чужбина за лятната си ваканция. „Защото има много по-добри условия и цените са много по-добри сравнени с нашите”, казва тя. Основният ѝ критерий е нивото на обслужване. „Не смятам на каква база да се увеличават цените при положение, че обслужването е под всякакво ниво”, обяснява още Диляна, предава NOVA.

Близо 80% от хотелите у нас планират увеличение на цените през новия сезон. От бранша обясняват поскъпването на услугите основно с инфлацията в страната.

Ние не можем да планираме кой знае колко много, защото постоянно ми се обаждат от борсите откъдето зареждаме с думите: „Да знаете всичко пак ще отиде нагоре”. Отива, но колко?”, заявява Румен Мончев, Съюз на собствениците в „Слънчев бряг”.

В началото на миналата година инфлацията беше от порядъка на 14-15 % на годишна база, тогава изведнъж всичко скочи. Сега инфлацията е по-ниска, но цената на труда продължава да расте и то солидно. Защото няма хора. Цената на този човек, който седи срещу вас в хотела расте от месец на месец”, обяснява изпълнителният директор на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели Георги Дучев.

И докато браншът търси вариант за спасяване на сезона, част от потребителите у нас остават скептични към съотношението цена-качество.

Усещането ми е, че в Гърция има по-добри условия, обаче съм изкушена от това, че имам приятели, които са на българското Черноморие. Ще разделя почивката и в Гърция и в България. Трябва да има отношение от туроператорите, от хотелиерите, да има една идея по-постоянни цени и да бъдат по-достъпни”, казва Гергана.

Миналото лято средната цена за двойна стая по Черноморието е била между 100 и 200 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Смешници
    нашите хотелиери са смешници, нека вдигат цените. Само мазохисти и селски батки могат да отидат на нашето бетономорие. Лично ние, а цеият ни приятелски кръг ще отиде в Гърция, Турция, Албания. Защо да ходя на нашето море, за да бъда обиждан, нагрубяван, с лоши условия, и риск от хранителни натравяния или стомахо-чревни инфекции. Храната е съмнително качество, алкохолът е още по-съмнителен. Когато се научат да правят туризъм /ама селските мутри по морето се съмнявам, че могат да се научат/ чоже и да помисля да отида там. За последен път ходих на почивка на българското лайноморие през 2012 година и наистина това беше за последен път. А сега да вдигат колкото си искат. Народът е казал отдавна, че рак, мерак и простак се лекуват най-трудно.
  • 6
    4
    Ама
    Голям кеф празни хотели и плажове е това ще стане .
  • 6
    3
    Някой си
    По-добре да стане скъпо и никой да не идва, че да се регулират цените. Мен не ме бърка, имам жилище на морето, но виждам алчността на всички с бизнес там.
  • 6
    2
    redi
    А дали ще има сезон??
  • 4
    1
    Захитрял
    Да поскъпват, ний сме на Егейско!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари