Средната заплата в Русенско продължава да расте, сочи статистиката

3
Средната заплата в Русенско продължава да расте, сочи статистиката
Средната заплата в Русенско продължава да расте, сочи статистиката Видео: КИС 13

1734 лева е средната работна заплата към края на миналата година в област Русе

Това показват последните данни на Териториалното статистическо бюро. От анализа става ясно, че за една година възнагражденията в областта са се увеличили с около 240 лева.

В обществения сектор средната работна заплата през последното тримесечие на миналата година е била 2118 лева, а в частния - 1609 лева.

По размер на средната месечна работна заплата през четвъртото тримесечие на 2023, Русенска област заема седмо място сред 28-те области на страната, информира КИС 13.

За наблюдавания период средната месечна работна заплата за страната е 2123 лева или с близо 400 лева по-висока от тази за област Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    до 14
    Като ти гледам начина на изразяване, ти определено си бакшиш.:) Самонает кибик по пиаците.:) Но пък няма лошо в това, да изявиш "интелекта " си, комплексите си , както и манията за величие в един сайт като този. Познай дали някой би те взел на сериозно.:) Хайде, хубава вечер от пролетариатите, каквото и да означава това.:)
  • 3
    14
    До 13 тъпчо
    Няма как да "забогатеят" кумунярските некадърни и необразовани пролетариати! Те ще си кютат колкото да не е без хич! Който е учил, умен е и способен си взема доста добра заплата! Айде сега викате "Слава на БКП", тъпи кумуноиди! ХАХАХАХА
  • 3
    13
    Русенец
    Тя минималната вече е 950 лв., но не виждам хората да са забогатели, дори напротив по магазините все по-скъпо става и за всичко отва да благодарим на ПП-ДБ и Герб и лично Пеевски.
  • 12
    12
    Да, ама... НЕ!
    Да ми ги разправят на оная работа тези глупости! Когато в (реален пример) най-тровещият завод намиращ се в Индустриалната зона, на господинчо директора (богоизбран) заплатата му е около и над 20 000лв (преди бонуси, добавки и тем подобни), а инженерите да бачкат за 1000-1500лв (с включени там разни смешни "бонуси", от които 10% от тези "бонуси" никой не ги е виждал освен "богоизбраните"), а братята "мангусти" (мангали, цигани, роми или индийци) да вземат 1800лв за едно "бутане" на разни колички за пясъчни сърца... То нормално "средната" работна заплата да е висока! Но така и ще си продължават да ни тъпчат и тъпчат копелетата от ЕС и боклуците от САЩ, които нямат никаква работа на нашият континент, защото 99,9% от компаниите на наша територия са "външни Инвеститори/робовладелци! Но както и да е, защото просто предполагам, че има доста "проХамерикански" копеленца в тая скапана държавица и доста Русофоби! Ами вземете тая шибана "демокрация" наложена от копелетата от запада и си я наврете ОТЗАД! Докато продължаваме да "спим" и запаняците ще продължават да ни тъпчат с "лекарствата, генно-модифицираните си боклуци и изкривената си идеология"!
  • 9
    11
    Деан Изотзадзе
    Като вдигнат заплатите на учителите и другите хрантутници на държавната софра, като "скочи" МРЗ , то и средната "скача". Хайде сега тази булка докладва средните заплати по сектори и евентуалното им увеличение. Между другото в промишлеността се полага много извънреден труд, това също вдига заплатата без да са ти променили основната заплата.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари