Спипаха четирима надрусани шофьори при проверки в Русе

1
Още 8 души ще бъдат съдени за разпространение на наркотици
Още 8 души ще бъдат съдени за разпространение на наркотици

В сектор Пътна полиция са образувани 4 бързи производства срещу водачи, установени на 30 и 31 март в хода на извършваните проверки да управляват МПС след употреба на наркотични вещества.

При извършени проби с технически средства 41-годишен водач на „Мерцедес“ е показал положителна проба за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин; друг мъж на 35 години управлявал „Мерцедес“ е бил с положителен резултат за канабис, амфетамин и метамфетамин; 34-годишен шофьор на БМВ - с канабис и още един 20-годишен мъж, управлявал „Ауди“ е установен след употреба на канабис.

На  30 март около 13:50 ч. на бул. "Тутракан" за проверка е спрян лек автомобил "Ауди", с русенска регистрация, управляван от  21-годишен русенец, с който е пътувал друг на 22 г.

В колата служителите на реда са открили две  полиетиленови пликчета със зелена  тревна маса и гриндер. Полеви наркотест на тревната маса е реагирал  положително за канабис. Пътникът заявил на полицаите, че марихуаната е негова. Случаят е документиран от разследващите, като е заведено бързо производство по описа на Второ РУ, за престъпление по чл.354а, ал. 3 от НК.

Бързо производство за притежание на наркотици е образувано срещу 34-годишен мъж от Русе. На  30 март около 13:30 ч. той е бил спрян в БМВ за проверка на бул. България от служители на  жандармерията и Второ РУ. От колата се е носила характерна миризма на  марихуана и при извършената проверка на автомобила  униформените са установили полиетиленово пликче със зелена тревна маса, която при наркотеста е реагирала положително за канабис. Случаят е документиран, като производството е образувано за престъпление чл.354а, ал. 3 от НК.

Около 14:30 ч. същия ден, на същия булевард екип жандармеристи и полицаи са спрели и извършили проверка на русенски автомобил "Опел Вектра", при която се установява, че водач е 23-годишен мъж от с. Сандрово. В превозното средство е намерено полиетиленово пликче със зелена тревна маса и гриндер. Тревната маса е дала положителна реакция за канабис при полеви наркотест. Образувано е бързо производство срещу 23-годишния, което е за престъпление по чл.354а, ал. 3 от НК.

Половин час по-късно на същото място е спрян за проверка русенски лек автомобил "Мерцедес". Колата управлявал 41-годишен русенец, а с него е пътувала 25-годишна жена, също от Русе. При проверката водачът не представил документи за  самоличност, нито документи за автомобила. При извършения личен обиск на мъжа е открито полиетиленово пликче със зелена  тревна маса. Тревата е дала реакция за канабис при наркотеста. Срещу 41-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а, ал. 3 от НК.

В хода на продължаваните проверки, около 15.45 ч. е спрян русенски  лек автомобил "Ауди". Шофьорът, 18-годишщен русенец, пътувал с двама младежи, негови връстници. На полицаите направило впечатление, че от колата се носела  характерна  миризма на  марихуана и последвалата проверка потвърдила техните съмнения. Намерени са пластмасов буркан, съдържащ зелена суха тревна маса и електронна везна, за които водачът си е признал, че са негови. При наркотеста тревата е реагирала на канабис. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.354а, ал. 1 от НК, срещу водача.

При личен обиск у единия от пътниците също е намерено наркотично вещество в пластмасова кутийка, което е дало реакция за канабис. И срещу него е образувано бързо производство. 

Още две бързи производства за притежание на наркотици са започнати срещу двама мъже, които са преминали проверки на жандармерията и полицията на 30 и 31 март в Русе. 35-годишен  водач на „Мерцедес“ бил заловен в колата си с ръчно свита цигара, наполовина изпушена, полиетиленово пликче с остатъци  от  кристално  вещество и дървен гриндер. Друг 35-годишен мъж, управлявал „Субару Форестър“  се оказал с две топчета със суха зелена тревна маса, с диаметър около 5-6 см, които реагирали положително на марихуана

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари