Спецакция в Сливо поле

26

Двама мъже са задържани тази сутрин при акция на русенската полиция

Действията са извършени под надзора на Окръжна прокуратура - Русе. Повдигнато им е обвинение, че в периода от 2017 г. до този март са отвличали и държали противозаконно жени

Двама мъже са задържани тази сутрин при акция на русенската полиция, във връзка с разследване за склоняване към проституция. Действията по установяването и задържането на лицата са реализирани от служители на ОДМВР Русе - сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Специализираното тактическо звено и РУ Сливо поле, под надзора на Окръжна прокуратураРусе. До това се стигна след проведени оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия по образувано досъдебно производство, по описа на ОДМВР Русе, за извършени престъпления по чл. 142 и чл. 142 а от НК.

Тази сутрин на адрес в гр. Сливо поле униформените са задържали двама мъже на възраст 30 и 50 години. Те са привлечени като обвиняеми по досъдебното производство, затова че противозаконно са отвличали и държали против волята им различни жени, в периода от 2017 г. до март тази година. Установени са жени, които са държани в очакване да приключи периода на извънредното положение, за да бъдат изведени през границата на страната и принуждавани да проституират в чужбина.

С постановление на прокуратурата на двамата е наложено задържане за 72 часа. Предстоят още процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратураРусе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари