Сотир Цацаров: Мобилизиран е целият експертен капацитет на МВР

1
Изготвят психопрофил на убиеца на Виктория Маринова
Изготвят психопрофил на убиеца на Виктория Маринова Видео: Русе Медиа

Все още няма задържан за убийството на 30-годишната Виктория Маринова, заявиха на извънреден брифинг в Русе вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Двамата проведоха работно съвещание в ОД на МВР, за да се запознаят и да помогнат на разследването, предава Русе Медиа.

Това беше нашата задача  - да разпределим екипите, така че паралелно да се работи по всички версии с оглед да не се изпусне нещо и загуба на време. Твърде е рано. Ако имахме съвпадение, щяхме да го съобщим веднага, тъй като щяхме да сме задържали извършителя, но работим в тази посока. Институтът по криминология е в пълни обороти. Всички находки, които се изземат, незабавно се изпращат за експертиза. Задачата е да работим бързо. Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички“, заяви министър Маринов.

Главният прокурор Сотир Цацаров окачестви убийството като изключително жестоко и брутално и заяви категорична готовност да го следи лично до неговото приключване.
 
Работи се по всички версии, като е мобилизиран целият експертен капацитет на МВР. Ще следим разследването изключително плътно. Не се изключва нито една версия“, посочи Цацаров.

Психолози от Института по психология към МВР вече работят по изготвяне на психопрофил на извършителя.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари