Силно земетресение удари Италия

1
Земетресението е прекъснато електричество – има и срутени сгради, но към момента няма данни за пострадали или загинали
Земетресението е прекъснато електричество – има и срутени сгради, но към момента няма данни за пострадали или загинали Видео: Just Now

Втори силен трус беше регистриран тази вечер около 22:00 часа в Италия. Земетресението е било със сила 6 по Рихтер.

По-рано беше регистрирано земетресение от 5,5 по Рихтер. Двата труса бяха усетени силно в столицата Рим и във Флоренция, информира Нова телевизия. 

Според Европейския сеизмологичен център първият трус е разлюлял в 19:10 часа местно време. Дълбочината му е била 9 километра. Епицентърът е между Перуджа и Мачерата и е недалеч от земетресението преди два месеца в Аматрече. 

Още при първия трус много хора са излезли на улицата в паника, съобщава кореспондентът на NOVA в италианската столица Антоанета Николова. Гражданска защита проверява за щети и разрушение. В някои селища в близост до епицентъра връзките и електричеството са прекъснати, а в столицата Рим има сериозни затруднения с трафика още заради първи трус.  

Няколко малко селища в близост до епицентъра са без връзка и възможност за комуникация.

В Рим има няколко напукани сгради и държавни офиси, като от външното министерство бяха евакуирани служителите, а хора излязоха на улицата в паника.

Една от основните артерии от столицата на север е затворена заради отместена земна маса. Има няколко разрушения в селища в близост до епицентъра. 

Премиерът Матео Ренци съобщава, че е във връзка със службите за гражданска защита, предаде "Ройтерс".

Точно преди 2 месеца и 2 дни страната беше разлюляна от земетресение от 6,2 по Рихтер. Над 250 души загинаха под руините на сградите, а щетите са за 4,5 милиарда евро. Все още има хора, които живеят в палаткови лагери. Най-силно беше засегнато градчето Аматриче. Днешният трус се е усетил и там. Останки от разрушените от земетресението през август са паднали окончателно. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари