Щерката на Боньо Фаса иска 100 бона от изнасилената Мария

0
Дъщерята на серийния изнасилвач Богдан Динев - Боньо Фаса Изабела е завела дело срещу последната му жертва
Дъщерята на серийния изнасилвач Богдан Динев - Боньо Фаса Изабела е завела дело срещу последната му жертва

Дъщерята на серийния изнасилвач Богдан Динев - Боньо Фаса Изабела е завела дело срещу последната му жертва Мария Гиздева от Стара Загора, която, за да се спаси от лапите на рецидивиста, го намушка със собствения му нож и го уби, пише "България Днес".

Семейството на Мими било потресено, след като получило известие, че роднината на Динев е предявила граждански иск срещу тях, споделя техен близък, помолил за анонимност. На този етап остава неясен размерът на обезщетението, като за подобен тип престъпление обикновено се искало между 100 и 200 хиляди лева. Според законите няма пречка паралелно с наказателното да се води и гражданско производство.

Тази възможност дори често била предпочитана от адвокатите на страната, която нямала големи шансове в наказателния процес. Това е така, тъй като има огромна вероятност Мария да бъде оправдана за смъртта на Боньо Фаса. Ако към нейното дело бъде приобщен и искът за обезщетение и тя бъде намерена за невинна, автоматично ще падне и пледираната сума.

Междувременно стана ясно, че до месец се очаква разследването да приключи и Мария да застане на подсъдимата скамейка. "Всички експертизи са направени, като в момента чакаме само резултатите. Убеден съм, че заключенията на вещите лица и останалите събрани доказателства ще убедят магистратите, че клиентката ми е действала в условията на неизбежна самоотбрана, тоест тя не е извършила престъпление и ще бъде оправдана", коментира пред вестника защитникът на Мими адвокат Валентин Димитров.

Според него единственият й възможен начин да защити своя собствен живот е бил да отнеме друг. Тя е разбрала това и го е направила, което не я прави убиец, а човек, защитаващ себе си, допълва юристът.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари