Шест диетични и фитнес съвета, с които ще преборите жегите

1
С всяка следваща седмица у нас ще става по-горещо
С всяка следваща седмица у нас ще става по-горещо

С всяка следваща седмица у нас ще става по-горещо

Знаем, че трябва да пием повече вода и да не оставаме дехидратирани. Към това добавете ефикасна диета и полезни фитнес съвети, ни съветва profit.bg.

През следващите няколко месеца, следвайте тези 6 препоръки:

1. Заложете на охладени освежаващи напитки

Когато дойде горещото време, препоръчваме да пиете охладени и освежаващи напитки като лимонада, студен чай, сокове и др. Приемайте не по-малко от 2-3 литра вода на ден, съветва диетологът Приянка Лула.

Важно е да се отбележи, че в това количество влизат и другите напитки. Това е добра новина за всеки, който изпитва трудности да пие по няколко чаши вода на ден. Стойте далеч от кафето, чая, алкохолните напитки и газираното, тъй като те стимулират загубата на телесни течности, допълва Лула.

2. Яжте летни храни, които са богати на ценни хранителни вещества

Хранителното меню има ключова роля, когато трябва да се справите с негативното въздействие на високите температури, съобщава wionews.com. Нутриционисти препоръчват да отдадем предпочитание на летните плодове и зеленчуци, които мигновено охлаждат тялото ни отвътре.

3. Добър избор са напитките на растителна основа с колаген

Докато седите и се наслаждавате на слънчев следобед, сипете си напитка на растителна основа. Колагенът в състава ѝ съхранява младежкия вид на кожата и може да ви помогне да подобрите мускулната си маса. Оказва положително въздействие и върху здравето на ставите.

4. Избягвайте да тренирате на слънце

Мнозина имат навика да излизат в парка и да тренират на открито. Експертите са на мнение, че през най-горещите дни от годината това не е добра идея. Високите температури водят до ненужно изтощаване на тялото. Изместете тренировката си в по-ранните часове, когато условията са по-приятни и по-здравословни.

5. Носене широки дрехи, когато тренирате

Планирайки следващата си тренировка, проверете обичайния си спортен екип. Възможно ли е да го направите малко по-свободен и да бъде в по-светли цветове? През горещите дни носене памучни дрехи, а не такива от полиестер.

6. Вземете си студен душ след тренировка

Едно от най-полезните неща, които може да направите в борбата с горещините през следващите месеци, е да вземате студен душ след тренировка.

Така ще понижите вътрешната и външната температура на тялото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари