Съюзът на съдиите подкрепя Галина Захарова за шеф на ВКС

0
Определят я като един безспорен професионалист, почтен, диалогичен и креативен съдия
Определят я като един безспорен професионалист, почтен, диалогичен и креативен съдия Снимка: БГНЕС

Определят я като един безспорен професионалист, почтен, диалогичен и креативен съдия

Съюзът на съдиите в България, осъзнавайки първостепенната значимост на избора на председател на Върховния касационен съд за цялото общество, изразява своята подкрепа за съдия Галина Захарова, се казва в позицията на ССБ.

Върховният касационен съд е институцията, която в най-голяма степен е призвана да отстоява върховенството на правото. Това поставя високи изисквания към председателя на съда, който трябва да е личност, съчетаваща безспорния професионализъм с безукорен нравствен интегритет, силен характер и дух – качества, които ще му позволят както успешно да ръководи Върховния касационен съд, така и да бъде пример за цялата съдийска общност и с авторитета си да укрепва съдебната система и да утвърждава доверието в нея.

Пленумът на Върховния касационен съд единодушно предложи съдия Галина Захарова за този отговорен пост. Номинирайки един безспорен професионалист, почтен, диалогичен и креативен съдия, ползващ се с авторитет в юридическата общност, върховните съдии изразиха своето отговорно отношение не само към перспективите за ВКС, но и към цялата съдебна система.

През годините съдия Галина Захарова е доказала, че умее да отстоява ценностите на гражданското общество и на правовата държава и сме убедени, че като председател на Върховния касационен съд съдия Захарова ще укрепи авторитета на институцията и ще бъде опора на цялата съдебна система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари