Галина Захарова официално поема ВКС

0
Тя наследи поста от Лозан Панов
Тя наследи поста от Лозан Панов Снимка: БГНЕС

Тя наследи поста от Лозан Панов

Започва седемгодишният мандат на новия председател на Върховния касационен съд Галина Захарова. Заради противоепидемичните мерки тя ще поеме поста от предшественика си Лозан Панов на церемония без официални гости и журналисти, информира БНР.

Захарова беше единствен кандидат за поста. Тя беше номинирана от съдиите от Върховния касационен съд и беше избрана от Висшия съдебен съвет без нито един глас „против“. Почти веднага президентът Румен Радев финализира процедурата, като подписа указа за назначаването ѝ.

Ден преди края на мандата си досегашният съдия номер едно Лозан Панов беше преназначен като съдия във Върховния административен съд. Това стана от втори опит, след като при първия Съдийската колегия не събра мнозинство в подкрепа на молбата на Панов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари