Саудитска Арабия строи воден резервоар за $1,2 млрд.

0
Проектът ще се реализира от National Water Co. – най-големият доставчик на вода в Саудитска Арабия
Проектът ще се реализира от National Water Co. – най-големият доставчик на вода в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия ще стартира проект за изграждане на най-големия резервоар за вода в столицата Рияд, съобщава Bloomberg. Общата стойност на съоръжението е около 4,4 млрд. саудитски риала или близо 1,2 млрд. щатски долара.

Проектът ще се реализира от National Water Co. – най-големият доставчик на вода в богатата на петрол страна. Целта на държавната компания е постигане на устойчиви и сигурни доставки на вода и предоставяне на качествени услуги в сектора за петте милиона жителите и бизнеса в най-големия град на кралството.

Първата фаза включва резервоар за 4,6 млн. кубични метра на стойност 1,8 млрд. риала (около 480 млн. долара). Втората част ще добави капацитет от още 6 млн. куб. метра срещу 2,6 млрд. риала.

През изминалата година главният изпълнителен директор на компанията Луай Ал Мусалем обяви, че държавата ще инвестира 51 млрд. риала за водни проекти в няколко града, включително Рияд, Мека и Джеда. От началото на годината правителството е заделило 16,6 млрд. риала за съоръжения за обезсоляване на вода, в опит да се справи с бързо нарастващите нужди на населението. За последните 40 години то се е учетворило до 30 млн. души.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари