Кралят на Саудитска Арабия влезе в болница

0
Рядко се случва дворът в Рияд да съобщава официално за здравето на монарха, коментира АФП
Рядко се случва дворът в Рияд да съобщава официално за здравето на монарха, коментира АФП

Кралят на Саудитска Арабия Салман е приет в болница за неуточнени тестове

Това съобщиха държавните медии в неделя, цитирани от АФП, предаде БНР

Като цяло кралството се стреми да потуши спекулациите относно здравето на 86-годишния монарх, който управлява най-големия износител на петрол и най-голямата икономика в арабския свят от 2015 г.

Кралят е влязъл в специализираната болница King Faisal в крайбрежния град Джеда в събота, "за да проведе някои медицински прегледи", според официален доклад, позоваващ се на изявление на кралския двор.

Бог да пази Пазача на двете свещени джамии и да се радва на здраве и благополучие“, се казва в изявлението.

Рядко се случва дворът в Рияд да съобщава официално за здравето на монарха, коментира АФП. През 2017 г. Саудитска Арабия отрече съобщенията и нарастващите спекулации, че кралят планира да абдикира в полза на сина си престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който де факто е владетел на страната.

Крал Салман претърпя операция за отстраняване на жлъчния си мехур през 2020 г.

За последно той беше хоспитализиран през март за това, което държавните медии описаха като "успешни медицински тестове" и за смяна на батерията на своя пейсмейкър.

Под неговото управление Саудитска Арабия започна амбициозни икономически реформи за ерата след петрола и даде повече права на жените, като същевременно прие по-настоятелна външна политика, включително да влезе във войната в съседен Йемен, коментира агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари