Санираха блок „Чипровци“

4
Той е висок 28 метра и в него живеят повече от 200 души
Той е висок 28 метра и в него живеят повече от 200 души Видео: БНТ

Приключи санирането на блок „Чипровци“ – един от най-високите в Русе.

В него живеят над 200 души, които подадоха документи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради преди 2 години.

Цанко Цанев живее в блок „Чипровци“ вече 37 години. През това време е ставал свидетел на няколко наводнения в кооперацията заради високи подпочвени води, както и на пропаднали настилки. Сега обаче казва, че вече може да си отдъхне.

Цанко Цанев: „Разликата е огромна. 3 – 4 градуса са, като имате предвид, че от 1 ноември пуснаха парното, обаче преди да го пуснем, веднага се почувства всичко. Шумът намаля, температурата се увеличи.“

Строителните работници са започнали с подмяна на дограмата и терасите от най-горните етажи. Въпреки честите валежи в Русе през последните месеци, са успели да се справят в срок, работили са и в неделя.

Антон Маждраков – управител на фирмата изпълнител: „В рамките на 3 месеца направихме санирането на много голям блок – 18 етажа, 92 апартамента, 270 човека.

„Чипровци“ е един от четирите блока в Русе, които са над 28 метра – заедно с „Клисура“, „Охрид“ и „Жерав“, които също са одобрени за обновяване по Националната програма.

д-р Страхил Карапчански – заместник-кмет на община Русе: „Общият брой блокове, които до края на следващата година трябва да бъдат завършени, ще бъде 39.

В списъка с чакащите са още 60 блока. Над 10 000 русенци очакват жилищните им кооперации да бъдат одобрени за безплатно саниране.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари