Община Русе представя процедурата за саниране на жилищни сгради

1
Представянето ще се състои на 27 октомври в Пленарна зала
Представянето ще се състои на 27 октомври в Пленарна зала Снимка: Община Русе

Представянето ще се състои на 27 октомври в Пленарна зала

Във връзка с публикуван проект на процедура за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост за „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД - ЕТАП I“, Община Русе организира публично представяне на разписаните насоки по процедурата. То ще се състои на 27 октомври, четвъртък, от 18:00 ч. в Пленарна зала, а на него ще присъстват представители на местната администрация и експерт по енергийна ефективност. На срещата са поканени всички представители на заинтересованите страни - сдружения на собствениците, домоуправители и професионални домоуправители, съобщиха от Община Русе.

След края на представянето на база на обсъжданията ще има възможност да бъде формулирано общо становище по насоките за кандидатстване, което да бъде изпратено като предложение до МРРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Пак
    Пак само ще се говори и пак ще се закъснее с документите. Дано експертите вече са оформили становище, а не да чакат на гражданите.
  • 5
    2
    Кремена Оджакова
    Кога ще се изпрати становището по насоките за кандидатстване, кога ще го обсъдят след като процедурата по кандидастване стартира от средата на ноември...Къде ще се вписват новите сдружения на собствениците? В сйтария регистър ли от предното саниране? Какво Удостоверение ще бъде издадено за новото сдружение на собствениците???
  • 20
    1
    Гост
    Трябва да се прави разлика между топлоизолация и саниране. Санирането е цялостен, основен ремонт на сградата, като при панелите най-важната част е укрепването на междупанелните връзки, което фактически удължава експлоатационният й период. Ако не се прави укрепване, не е саниране.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари