Русенци помагат на бездомни котки да оцелеят през зимата

8
Русенска фирма също се включи в инициативата на гражданите , като започна да изработва безвъзмездно къщички за котки
Русенска фирма също се включи в инициативата на гражданите , като започна да изработва безвъзмездно къщички за котки Видео: БНТ

На много места в Русе се появиха къщички за котки. Освен жители на града, домове за животните започна да изработва производствена фирма.

Бездомните котки едва оцеляват без храна, след като ресторантите затвориха заради противоепидемичните мерки. А студените месеци са още едно изпитание за тях. Затова много русенци им помагат да преживеят зимата. Катя Василева и съседите ѝ от блока са изработили от подръчни материали къщички за котките, разказва БНТ.

"Не можем да спасим всички, но каквото можем да направим за тях, правим. Правим ги от кашончета или със стиропор, или от фибран, за да бъде по-уютно и по-топло", споделя Катя.

Русенската поетеса Иглика Пеева призовава в социалните мрежи хората да си отворят сърцата и да направят добро за беззащитните животни.

"Аз мисля, че трябва да се помага на всеки-и на двукраки, и на четирикраки. Тия беззащитни малки същества не е достатъчно да им дадеш нещо за хапване, те имат нужда да се свият някъде. На котките температурата е средно 39 и нещо. Смятайте този студ как им влияе", казва поетесата.

Оказва се, че доброто е заразно. Русенска фирма също се включи в инициативата на гражданите , като започна да изработва безвъзмездно къщички за котки. Ръководството не пожела да се афишира благородната им кауза, но призоваха доброволци да вземат картонените къщички и да ги поставят на различни места в града.

"Хубаво е, че са направили, че имат идеи, явно са добри хора и искат да помогнат. Нека повече хора да се грижим за тия бездомни животни", призовава Катя.

Котките останаха доволни от добрината на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари