Започна монтирането на ледената пързалка в Русе

1
Очаква се съоръжението да радва русенци до 15 януари
Очаква се съоръжението да радва русенци до 15 януари Видео: Русе Медиа

Очаква се съоръжението да радва русенци до 15 януари

И тази година русенци и гостите на града ще имат възможността да ползват ледена пързалка в пространството пред Русенска опера, което стана традиционно място за изграждането на това съоръжение. През вчерашния ден пристигна оборудването, а днес екипът, обслужващ пързалката, започна монтирането ѝ.

Очаква се пързалката да бъде сглобена и готова до края на утрешния ден, но самото заледяване и подготвяне на терена за пързаляне ще се случи едва, когато среднодневните температури в няколко поредни дни не надхвърлят 7-8 градуса. Вече са доставени и 230 чифта кънки, както и 12 обучителни тренажора. Очаква се отново ледената пързалка да работи до 15 януари, както миналата година, а стопанисването ѝ се извършва от „Общински пазари“, информира Русе Медиа.

Пързалката ще бъде съчетана отново с Коледното градче, което се предвижда да заработи от 28 ноември до 3 януари включително. В него са предвидени 22 павилиона за търговска дейност и още няколко, които традиционно се предоставят за безвъзмездно ползване на организации с нестопанска цел след решение на Общински съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Даа
    Път няма ама ша обуя кънките
  • 5
    1
    Това остава само
    На целия разкопан град и център, само ледена пързалка им липсват. А кой ще чисти цялата тая мръсотия и прахоляци или Менко ще се пързулка по леда и ще си прави селфита? Още малко остана и ще го пуснат по пълзалката през 2023 година, но жалко че върна развитието на града години назад.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари