Русенци подготвиха подписка към министъра на околната среда и водите

2
Жители на Русе излязоха на протест срещу мръсния въздух
Жители на Русе излязоха на протест срещу мръсния въздух Снимка: Facebook

Жители на Русе излязоха на протест срещу мръсния въздух

Недоволството започна с автошествие, беше блокирано и движението през Дунав мост, предаде БНТ.

С призиви "Спрете химичният ад, Русе иска да диша" протестират срещу мръсния въздух в града.

"Тези миризми не са просто миризми, те са вредни за нашето здраве. Не само, че сигналите се покачват като бройка, но освен това, хората сигнализират за проблеми с дишането, световъртежи, притеснение, болки в гърдите. Искаме да има контрол над тях от контролните органи да не се прехвърля топката от Министерството на околната среда към общината към РИОСВ, към РЗИ инспекция по труда , а всички институции да работят заедно", заяви жител на града.

"За мен е абсурдно химици, еколози, инженери да казват, че миризмата от една пекарна и миризмата от една леярна са едно и също нещо. Въздухът не мирише. Значи тази миризма съдържа нещо", коментира Ивелина Петрова.

Русенци подготвиха и подписка към министъра на околната среда и водите. Те също така се обявиха срещу изграждането на инсинератор в Гюргево за изгаряне на отпадъци.

Протестът ще продължи и утре от 11:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Верующ
    Господин Бренчо МИЛФ-ков ще оправи всичко. Вазилена и Бор и Яна, ще потвърдят. Местността между Щръкнало и Низово, още е напоена с кръвта на убитите от един русенски убиец. Убиец, носещ абсолютно същото име (или подобно).
  • 2
    1
    Миризмата
    От една пекарна,една леярна миризмата няма нищо общо със миризмата и отровите получени в следствие на преработката на петролни продукти или обработката на получени такива.Както не бива и да се чудите след Мартен към Ряхово какъв е този мазен филм и утайки върху водната повърхност и събрал се по драките и мрежите рибарски.Какво горят в ТЕЦ-Русе е пък друг въпрос.Къде са им филтрите,къде са им иновациите.Дрън,дрън си чешат езиците.Гледат Ви в очите и казват че сте прости.После яхват джипове и тихо и кротко хващат към къщи и вили извън града.Хората мълчат притиснати от бездействие на местна агенция или институция.Нали знаете на такива места как стават назначенията? Някой да има нещо да каже или се срамува от IP адреса си или MAC адреса ? Оставам на моят IMEI
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари