Протест срещу мръсния въздух затваря кръговото на Дунав мост

5
Автошествие тръгва от паркинга на НАП
Автошествие тръгва от паркинга на НАП Снимка: Dunavmost / архив

Автошествие тръгва от паркинга на НАП

Протестиращи срещу замърсяването на въздуха в Русе се събират днес от 10:00 на паркинга на НАП. Предвидено е те да дойдат с автомобилите си и да се отправят на автошествие в посока Дунав мост.

В 11:00 часа колоната от автомобили тръгват със съдействието на полицейски ескорт и пристига на кръговото на Дунав мост, където за часове ще бъде затворено движението. Протестът приключва в 13:00 часа, но в неделя ще се състои отново, съобщиха организаторите.

Гражданите ще могат да изразят несъгласие и срещу строежа на инсинератор в Гюргево. Не се допуска политическа агитация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    До 6
    1.И аз съм хлорно дете (вече възрастно); 2.Протестът от февруари и изобщо русенските протести бяха режисирани. Прелюдия към 10 ноември 1989. Нали не си мислиш, че ако това не е вярно- нямаше да бъдат смазани:); 3.Законите в държавата и санкциите, трябва да са такива, че нито собствениците на замърсяващи автомобили, нито пък тези токсични предприятия да не могат да ни тровят. 4. От къде на къде гражданите трябва да се обръщат на просители за правото си да дишат чист въздух. Политиците ли служат на нас или ние сме техните просяци?
  • 0
    6
    До 5
    Не, не ми отговори на това, което питах. Аз днес погледнах снимките от 10.02.1988г. Погледнете ги и вие и си отговорете защо тогава е имало няколко хиляди човека и най-отпред майки с детски колички и то в онези мрачни времена. Днес бяхте стотина човека, поне по кадрите така изглеждаше. И не, не са виновни само хората по диванчетата, нали и те, и децата им дишат този въздух. Нещо е сбъркано май...И последно- хлорно дете съм, знам как пареше на очите и се кашляше.
  • 0
    5
    Да отговоря ли
    2020 год.Румъния забрани разпространението както на неприятни, така и на приятни миризми, със ЗАКОН. Обонятелният дискомфорт е следствие от дейности, които могат да повлияят на здравословното състояние на населението и околната среда", се обяснява в закона, цитиран от местните медии. Максималната глоба е 30 хил. леи (6.3 хил. евро) за физически и 80 хил. леи (16.7 хил. евро) за юридически лица.
  • 19
    4
    Да питам ли
    Колко годишни са автомобилите с които ще протестират за чист въздух?
  • 0
    3
    assoto
    Русе ГЕТОТО НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари