Русенци: От няколко дни мирише, но мислехме, че са химическите заводи

0
Институциите от Русе и Гюргево ще търсят решение на проблема
Институциите от Русе и Гюргево ще търсят решение на проблема

Институциите от Русе и Гюргево ще търсят решение на проблема

Русенци, които рано сутринта бяха край Дунава, споделиха, че усещат миризмата от 2-3 дни. Първоначално са мислели, че отново става дума за химическо замърсяване, но впоследствие са видели димящия шлеп и са разбрали каква е причината за нетърпимата задушлива миризма в града.

Радослав Иванов разказва, че живее в квартала и от няколко дни не може да се диша – най-вече през нощта и сутрин рано. „Като че ли на изгорено мирише, но може да е някоя химия. Трябва да го установи РИОСВ“, споделя русенецът, цитиран от Русе Медиа.

В центъра, където живее, миризмата е подразнила и Стоян Христов. Той е дошъл на реката да види какво става.

„Първата ми мисъл беше, че са химическите заводи, но се оказа, че това са безекипажни шлепове, които горят, и по всяка вероятност всичко идва оттук, такава миризма в центъра е нямало“, казва той.

Институциите от Русе и Гюргево ще търсят решение на проблема. Ангажиментът е най-вече на румънската страна, тъй като шлепът със самозапалилите се въглища е в тяхната акватория. Това обаче няма да е толкова просто, смята пристанищният работник Пламен Минков.

„Какво можем да направим – нищо, освен да дойде плаващият кран и да разхвърля огнищата и да може да го угаси. Иначе няма как да го угасят – с вода, с нищо не можеш да го угасиш. Колкото повече вода хвърляш, толкова повече гори, то от това се самозапалва – от влагата“, казва Пламен Минков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    hjuyt
    монтюпе никога не е, нали френското посолство нареди на българското правителство да подпише за македония... Нима някой русенец ще повярва, че монтюпе никога не замърсява, че институциите ги заобикалят и че там е най-чивстия и свеж въздух?! Ехее...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари