Иван Белчев: Най-пощадена от инсинератора ще бъде централната градска част

3
Депутатът призовава русенци да се включат в подписката срещу изграждането на съоръжението
Депутатът призовава русенци да се включат в подписката срещу изграждането на съоръжението Видео: КИС 13

Депутатът призовава русенци да се включат в подписката срещу изграждането на съоръжението

Ако се построи инсинераторът в Гюргево, при потенциално замърсяване на въздуха в трансграничната зона, най-засегнати биха били Мартен и Сандрово, последвани от източните квартали на Русе.

В това е убеден народният представител Иван Белчев, който стигнал до това заключение като използвал данните за розата на ветровете. Неговият анализ показва, че централните райони биха били най-пощадени, въпреки че се намират най-близо до мястото на инсинератора, предаде телевизия КИС 13.

Според народния представител, който се е запознал с документацията по проекта, няма гаранция, че химическите съединения от комина на инсинератора няма евентуално да достигнат до района на Русе в опасни концентрации.

Иван Белчев призовава русенци да се запознаят с документацията по проекта в сайта на Министерството на околната среда и водите и да участват в подписката срещу изграждане на съоръжението.

Гражданите могат да изразят становище или да се подпишат до 23 ноември в центровете за административно обслужване на Община Русе, както и в сградата на дирекция "Местни данъци и такси".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Пенчев
    Е колко пъти вече-подписки,протести срещу този инсинератор.Какво още искате?Нали проекта беше отказан?Значи все пак има шанс да се построи...Съвсем ще пропадне този град!
  • -4
    7
    бъчваря
    Тук главният замърсител на въздуха са печките на твърдо гориво в Селеметяи Чародейките, много стари дизели с изтърбушени катализатори, цеховете за биодизел в КТМ и порт Булмаркет с неговия втасал шрот, сметището и още известно и неизвестни за ърсители. При безветрие е най-зле заради печките. Ние, русенци, замърсяваме толкова много са и въздуха си, че тоя от Гюргево я го усетим, я не.
  • -3
    6
    бесарабска гладна проститутка
    Еби си майката ушато нищожество. В бесарабия Русия ни спря топлата вода и тока. Вече и да проституираме не можем, няма как да по подмиваме.
  • 3
    5
    до 4
    Гласувалите за вгъZраждане могат да отправят същите въпроси към русенския депутат Златанов.
  • 4
    4
    До десния избирател
    Да ви имам десния депутат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари