Румен Радев: Усложнената среда на сигурност изисква своевременни действия

1
Президентът обсъди кадровото обезпечаване и модернизацията на Българската армия с Тодор Тагарев
Президентът обсъди кадровото обезпечаване и модернизацията на Българската армия с Тодор Тагарев Снимка: Президент на РБ

Президентът обсъди кадровото обезпечаване и модернизацията на Българската армия с Тодор Тагарев

Президентът Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, на която бяха обсъдени въпросите за предприемането на спешни мерки за кадровото обезпечаване на Българската армия и за неотклонни действия за ускоряване на нейната модернизация. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Преустановяването на отлива на военнослужещи – подготвени офицери, сержанти и войници, както и привличането на хора с качества във Въоръжените сили и тяхното задържане, изискват адекватни социални програми и условия за тяхната пълноценна подготовка, подчерта президентът.

Усложнената среда на сигурност изисква отговорно отношение и своевременни действия на всички нива на държавата за гарантиране на националната сигурност чрез развитие на адекватни отбранителни способности и оперативна съвместимост на Въоръжените сили, посочи още президентът Румен Радев.

На 31 юли министърът на отбраната Тодор Тагарев обяви, че некомплектът в Българската армия е около 20%. Според него е трудно да бъде говорено за увеличаване на числеността на армията при този некомплект. Министърът припомни, че тази година заплатите на военнослужещите са били увеличени и изрази надежда това да помогне да се повиши интересът към службата в армията. Тодор Тагарев каза още, че трябва да се мисли и за по-комплексно решение, защото увеличението на заплатите няма да е достатъчна мярка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари