Румен Радев: Непримиримият Дякон е единственият съдник, пред който всички българи се чувстваме равни

1
"Той продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколенията българи", заяви президентът
"Той продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколенията българи", заяви президентът Снимка: Фейсбук

"Той продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколенията българи", заяви президентът

"В пантеона на българската свобода има записани много имена, но в народната памет Васил Левски е несравним. Народът ни имаше нужда от своя Апостол на свободата не само в робските години, ние се нуждаем не по-малко от него и днес", каза президентът Румен Радев на откриването на мултимедийна дигитална експозиция „Изповедта на Апостола" в музея Квадрат 500, предава БНТ.

Изложбата е посветена на делото на Васил Левски, представено през съвременни дигитални средства, включително холограмен образ на Апостола. На специална видеостена се представят моменти от живота му.

"От Левски пазим едно тефтерче, кратки писма и кичур коси, но непримиримият Дякон е единственият съдник, пред който всички българи се чувстваме равни.

Той продължава не само да ни сочи кривиците, да боде нашата съвест и да смущава нашето безразличие, но и продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколенията българи", изтъкна президентът Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари