Конституционният съд образува дело за промените в основния закон

1
По-рано президентът сезира институцията заради приетите от парламента изменения
По-рано президентът сезира институцията заради приетите от парламента изменения Снимка: БГНЕС

По-рано президентът сезира институцията заради приетите от парламента изменения

Конституционният съд образува дело по искане на президента за обявяване на противоконституционност на текстове, които бяха приети от Народното събрание, за промяна в основния закон, предава БТА. Докладчици са съдиите Соня Янкулова, Павлина Панова, Мариана Карагьозова-Финкова.

По-рано днес Румен Радев сезира КС за редица, приети от Народното събрание, промени в Конституцията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът счита, че част от измененията, освен че съдържат противоречия с други конституционни разпоредби, променят баланса между основните органи и взаимния контрол между тях, като засягат пряко формата на държавно управление и са от изключителната компетентност на Велико народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари