Румен Гечев: ГЕРБ се е „погрижила” да възникнат проблеми с тока и да скочат цените

0
"Някои от конкурентите на Румен Радев са предвидили всички трудности, някои даже са ги заложили – например за енергетиката и цените на тока", заяви професорът
"Някои от конкурентите на Румен Радев са предвидили всички трудности, някои даже са ги заложили – например за енергетиката и цените на тока", заяви професорът Видео: NOVA

Някои от конкурентите на Радев са заложили трудности пред него, смята той

„Някои от конкурентите на Румен Радев са предвидили всички трудности, някои даже са ги заложили – например за енергетиката и цените на тока. Партия ГЕРБ се е „погрижила” да възникнат проблеми с пазара на електричеството и да възникне ескалация на цените”, заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA проф. Румен Гечев от БСП.

За президентската надпревара

„Проф. Герджиков е колега. Бих му казал: „Добре дошъл на политическия терен, който се различава от академичния. Той е много труден, непредвидим. Мисля, че неговото включване е трудно късно. Той се появява в навечерието на изборите и доколкото познавам историята е много трудно да се успее в такъв кратък период. ГЕРБ е падаща звезда. Няма как да се закачиш за влак, който се движи назад, и да успееш. Късен старт, няма време за една академична личност да навакса в политическия маркетинг”, смята проф. Гечев.

Според него има огромна разлика между неговия старт и този на Румен Радев в политиката. Той припомни, че настоящият държавен глава има висок рейтинг.

„Съвсем нормално е да има нови кандидати. Ще успее този, който има най-добри качества. Кампанията е много важна. Някои от конкурентите на Радев са предвидили всички трудности, някои са ги заложили – например за енергетиката и цените на тока. Партия ГЕРБ се е „погрижила” да възникнат проблеми с пазара на електричеството и да възникне ескалация на цените”, смята той и посочи, че това е заключение след анализирани факти.

За цената на тока

Проблеми на пазара за електрическа енергия има през последните 15 години. Но в България тези проблеми са особено остри през последните 1-2 месеца. Защо? Защото се оказва, че т.нар ръководство на новия енергиен пазар и бившият министър на енергетиката нямат никакви разчети какви ще бъдат икономическите ефекти от въвеждането на тази независима борса", посочи проф. Гечев.

Той цитира данни на Евростат, които посочват, че цената на тока в България е 168 евро, в Гърция - 168, в Румъния - 143, в Португалия и Испания - 216 евро.

"Цените в цяла Европа са много високи. Те са високи и в България спрямо предходния период, но все още са много ниски", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук