Румънци ограбват чужденци като български полицаи

0
Те са в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“
Те са в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ Снимка: БГНЕС

Двама румънци, извършвали грабежи у нас, като се представяли за български полицаи, бяха предадени на съд от Окръжна прокуратура - Русе.

Те са в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, предстои насрочване на делото, предаде БГНЕС.

Обвиняемите Кристиан В. и Кристиан Д. са извършили престъпленията си в началото на юни т.г. Двамата са жители на Букурещ, не са работили и имали нужда от пари, се посочва в обвинителния акт. Те решили, че със започването на туристическия сезон през България и Румъния минават много чужденци, на път за курортите у нас и в Гърция. Двамата планирали да извършват кражби и грабежи на чужденци, като разчитали, че пострадалите няма да сигнализират полицията.

Румънците се снабдили с два автомобила с българска регистрация, осигурили лампа, наподобяваща полицейска в син и червен цвят, полицейска стоп-палка, карти за легитимиране като полицейски служители с техни снимки и пистолет, с който да упражняват принудата по време на извършване на грабежите. Двата грабежа – на 4 и 5 юни, са извършени по идентичен начин. Обвиняемите влизали на територията на България, спирали чуждестранни автомобили, представяли се за полицаи, питали дали се носят наркотици, оръжие или други забранени предмети, след което искали да им покажат парите и цигарите, които пътниците носят със себе си. В момента, в който чужденците показвали носените от тях банкнотите, двамата бързо предприемали действия по грабежа. Веднага след това напускали страната и се връщали в Румъния.

В първия случай са отнели 400 щатски долара от украински гражданин, като са употребили и заплашване. Във втория случай са отнели 400 евро от молдовски гражданин.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари