Задържаха 40 000 кутии контрабандни цигари на ГКПП - Лесово

0

​Специализираната операция е в рамките на съвместните действия на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

При проверка на товарен автомобил на ГКПП – Лесково са задържани 40 400 кутии контрабандни цигари. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата, при която на различните гранични пунктове се извършват проверки, както от съвместни екипи, така и самостоятелно от отговорните институции.

Тази сутрин, на ГКПП Лесово, на вход, е бил спрян товарен автомобил, пътуващ от Турция за Полша, управляван от турски гражданин. По искане на служители на ГД “Гранична полиция“ камионът бил отклонен за сканиране с рентген, при което се забелязват зони с подозрителна плътност. При извършената проверка в товарния отсек, върху и зад редовната стока – пластмасови изделия, са открити 808 000 къса /40 400 кутии/ недекларирани цигари, както и 890 кутии с общо 6230 сашета от 5 мг стимулант „Камагра“. Контрабандните цигари са иззети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари