Втори свидетел срещу „Боинг“ почина след кратко боледуване

0
Джошуа Дийн разказал за сериозни и груби нарушения в сигурността и качеството на самолетите
Джошуа Дийн разказал за сериозни и груби нарушения в сигурността и качеството на самолетите

Джошуа Дийн разказал за сериозни и груби нарушения в сигурността и качеството на самолетите

Втори свидетел срещу авиокомпанията „Боинг“ е починал след кратко боледуване, съобщава британският „Гардиън“. Джошуа Дийн на 45 години беше бивш одитор качество към компанията Spirit AeroSystems, която работи с „Боинг“. Това е вторият свидетел срещу компанията, който умира в рамките на последната година, пише bTV.

Приживе Дийн е подал официално оплакване до Федералната авиационна администрация, в което пише за „сериозно и грубо нарушение от страна на висшия мениджмънт по качеството на производствената линия 737“. Припомняме, че през 2018 и 2019 г. два самолета 737 участваха във фатални катастрофи, които доведоха до смъртта на 346 души.

Джошуа Дийн е уволнен от Spirit миналата година, като тогава е подал оплакване в Департамента по заетостта. В него той посочва, че е уволнен в отговор на повдигнати въпроси за сигурността на самолетите.

Според изданието „Сиатъл таймс“ Дийн е хоспитализиран след като получил проблеми с дишането. Той бил интубиран, развил пневмония и серизона инфекция, заради която починал в рамките на 2 седмици.

Дийн е представян в съда от същата правна фирма, която работи с другия покоен свидетел срещу „Боинг“ Джон Барнет. Той беше открит мъртъв през март, като за причина за смъртта му беше посочена самонанесена огнестрелна рана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    русенец
    Нормално е, демокрацията така работи. Ей на, Джефри Епстийн успя да се самоубие в затвор, в който на един затворник се пада един надзирател, където има 24 часово наблюдение на всеки задържан, където няма връзки за обувки и чаршафи, че да не се обеси някой. Но Джери успя да се обеси може би от угризения на съвестта, че на частния му остров , на който са се правили секс оргии с малолетни сред постоянните клиентите са били много влиятелни хора като Бил Клинтън и Бил Гейтс. Та защо и сега да не умрат двама, отговорни за качеството на самолетите на Боинг, които напоследък станаха печално известни. Боинг са влиятелни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари