Кремъл разкритикува думите на Еманюел Макрон

1
Дмитрий Песков нарече думите на Макрон "много опасни"
Дмитрий Песков нарече думите на Макрон "много опасни" Снимка: ТАСС / Архив

Дмитрий Песков нарече думите на Макрон "много опасни"

Кремъл разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон за евентуално изпращане на западни войски в Украйна, предадоха Франс прес и ТАСС.

Вчера, в интервю за британското списание "Икономист", френският президент Еманюел Макрон повтори своята идея от февруари, като посочи две условия: Русия да постигне пробив на фронта и Украйна да поиска разполагане на войници.

Днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, нарече думите на Макрон "много опасни".

"Франция, в лицето на (своя президент), продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане - на терен, в конфликта около Украйна. Това е много опасна тенденция", предупреди той пред журналисти.

Говорителят на Кремъл разкритикува и британския министър на външните работи Дейвид Камерън, който вчера в Киев обеща подкрепата на страната му за Украйна да продължи "толкова дълго, колкото е необходимо", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Думите на Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия за удари на руска територия, са "директна ескалация на напрежението около украинския конфликт", изтъкна Песков. Той предупреди, че това може да застраши цялата система на европейската архитектура за сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    а ся де
    „Френският министър на отбраната Себастиен Лекорню обяви, че Париж си запазва правото да даде приоритет на използването на ядрени оръжия за ограничени удари.“ https://obektivno.bg/zashto-makron-pribegna-do-yadrenata-karta/ Чекам някой да обвини Франция в ядрен шантаж. А дано, ама надали!
  • 6
    1
    фена на Путин
    Ще го духат педерасите и пъпчиво рижите кръвесмешени англосакси. Заиграват се с най-непоколебимият и най-непредсказуемият човек на планетата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари