Русенец влиза в затвора след поредица от грабежи, последният - от дядо си

0
Той е на 28 години, безработен, многократно осъждан за извършени кражби и грабежи
Той е на 28 години, безработен, многократно осъждан за извършени кражби и грабежи Снимка: БГНЕС / Архив

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между Окръжна прокуратура и защитника на обвиняемия М. А., с което последният се призна за виновен в това, че пет пъти използвал дебитната карта на дядо си без неговото съгласие

Младият мъж е на 28 години, безработен, многократно осъждан за извършени кражби и грабежи. Последната му присъда е лишаване от свобода за срок от 3 години при строг режим и понастоящем я изтърпява в Затвора Белене.

Дядо и внук не били в близки отношения и рядко се виждали. На 06.07.2021 г. обвиняемият отишъл в къщата на възрастния си роднина в с. Зафирово. Поискал да се изкъпе и дядото излязъл отвън. Внукът пребъркал чантата на свидетеля и взел от там дебитната карта с листчето към нея, на което бил изписан ПИН-кода. Върнал се в гр. Русе и в ранните часове на 07.07.2021 г. изтеглил от банкомат 300 лв. и още 4 пъти опитал да вземе още, но не успял, тъй като в сметката нямало достатъчно наличност. Още същия ден пострадалият отишъл в гр. Главиница да изтегли пенсията си и, установявайки липсата на дебитната карта, веднага се усъмнил във внука си и сигнализирал органите на реда.

Още в разпоредителното заседание пред Окръжен съд – Русе обвиняемият представи платежно нареждане, с което е възстановил сумата от 300 лв. на дядо си, и поиска да сключи споразумение. М. А. прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от десет месеца при първоначален строг режим.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари