Румънските фермери искат спешна забрана на вноса от Украйна

0
Румънските фермери настояват спешно за среща с правителството
Румънските фермери настояват спешно за среща с правителството

Румънските фермери настояват спешно за среща с правителството

Алианса за земеделие настоява правителството и настоящото парламентарно мнозинство спешно да приемат нормативен акт, който забранява вноса в Румъния на редица селскостопански и хранителни продукти от воюващата държава

Румънските фермери в лицето на Алиансът за земеделие и сътрудничество обяви, че изисква правителството в Букурещ и партиите в настоящото парламентарно мнозинство спешно да приемат нормативен акт, който забранява вноса в Румъния на редица селскостопански и хранителни продукти от Украйна, съобщи agrointel.ro.

„Тази едностранна мярка е от съществено значение за спасяването на румънските фермери и за защитата на продоволствената сигурност на Румъния, казват организациите на фермерите.

Четирите фермерски организации, които формират алианса, настояват спешно за среща с правителството, на която да бъде съставен списък на продуктите, за които румънският пазар ще бъде защитен пред масовия внос от Украйна.

Румънските фермери искат от вземащите решения да възприемат полския модел, страната от ЕС, която предоставя най-голяма подкрепа на Украйна, но която реши да запази забраната за внос на украински зърнени и маслодайни семена.

„Ако държава като Полша, която продължава да бъде 100% с Украйна и въпреки това същото правителство във Варшава не се колебае да защити своите фермери чрез едностранни мерки, причинени от решения на Европейската комисия, Румъния трябва да направи абсолютно същото“, посочват от алианса.

Фермерите са недоволни от реакцията на румънското правителство след решението на Европейската комисия да не удължи забраната за внос от Украйна, решение, което беше официално обявено в петък - 15 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари