Разбирате ли, уважаеми, защо никой вече не ви вярва?

1
Кой управлява здравната криза - НОЩ, здравният министър, или нечий пръст от едно едрогабаритно возило?
Кой управлява здравната криза - НОЩ, здравният министър, или нечий пръст от едно едрогабаритно возило? Снимка: БГНЕС

Има въпроси, които трябва да бъдат зададени. Като например стои ли или не в крайна сметка политическо решение зад разхлабването на част противоепидемичните мерки. Защото, струва ми се, това не е никак, ама никак съобразено със съветите на здравните експерти, както ни обясниха тази сутрин.

"Това, че са разрешени различни неща, не значи, че са безопасни. Това, че са разрешени фитнесите, не ги прави безопасно място. Никога не съм твърдят, че фитнесите са безопасно място, напротив – те са най-опасното място", посочи тази сутрин шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Няколко часа по-рано обаче социалният министър Деница Сачева ни увери, че отварянето на фитнесите било съобразено със съветите на здравните власти. Асоциации уверили, че мерките вътре могат да се спазват, имало дистанция…

Чухме и друго - правителството полагало всички усилия, основният приоритет бил справянето с кризата, борбата с COVID-19. Затова било рано да се говори за парламентарните избори, пък камо ли за президентските. А Радев все бързал… пред вятъра тичал. Тъй каза Сачева.

Каза още, че правителството било отговорно. И било лесно да критикуват хората отстрани. Добре, няма да критикувам. Но ще питам.

Ще питам политическо решение ли стои зад отварянето на част от обектите? Какви са критериите това да се случи и кой ще бъде виновен, когато третата вълна на COVID-19, за която всички предупреждават, в крайна сметка дойде? Вие или ние?

Ще понесете ли отговорността заради решенията си, както твърдите вече една година, или ще си измиете ръцете с безотговорните граждани?

Кой управлява здравната криза - НОЩ, здравният министър, или нечий пръст от едно едрогабаритно возило?

Разбирате ли, уважаеми, защо никой вече не ви вярва, защо обществото се колебае, когато казвате нещо? За това не е виновен нито вируса, нито критиците. За това е виновно безхаберието ви, липсата на авторитет, сринат като след силно земетресение. Тухла по тухла изчезна.

Джесика Вълчева / FROG News

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари