Протестиращи: "Русе не иска повече отрови!"

4
Към протеста на русенци се присъединиха и граждани на съседния румънски град
Към протеста на русенци се присъединиха и граждани на съседния румънски град Видео: Кис 13

Към протеста на русенци се присъединиха и граждани на съседния румънски град

Десетки русенци излязоха днес на протест в центъра на Русе, за да изразят недоволството си срещу проекта за изграждане на инсинератор край Гюргево, предава Кис 13.

Началният час бе 17:00, като в недоволството се включиха и жители на Гюргево, които също са против изграждането на подобно съоръжение в близост до техните домове, и организират протести и в северната ни съседка.

В протеста се включи и кмета на Община Русе Пенчо Милков, неговите заместници Златомира Стефанова и Димитър Недев, и народният представител от ГЕРБ Георги Кръстев.

"Ние няма да спрем да протестираме! И ние не искаме този проект да се осъществи! Благодаря ви, че ни подкрепяте! Има интереси извън рамките на закона, които подкрепят този проект. Само, когато сме заедно и сме много, можем да постигнем успех!", споделиха румънците, които се включиха в протеста в Русе

В рамките на протеста бяха поставени плакати на стъпалата на паметника на Свободата на български и румънски език. "Русе не иска повече отрови!", "СТОП инсинератор!" и "Нямам въздух!", бяха само част от посланията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Също и не иска кмет
    На който не се чува гласът му! Довиждане, клоун!
  • 6
    2
    Без думи!
    "В протеста се включи и най-некадърния кмет в историята на Община Русе Бенчо Осеменилков, неговите заместници Златомира Стефанова и Димитър Недев, и на мама сфиркаджийка лешпера от ОПГ ГРОБ=ДПС Георги Кръстев" Оставяте ли се да ви яхат, "русенци"? Предизборни кумуно-герберастки чалъми! Не се ли усещате поне малко???
  • 6
    1
    хахахах
    Пенчи и той пак там първа шпага.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари