Професор Чорбанов: Безсмислено е преболедувалите КОВИД-19 да се ваксинират

0
Преболедувал да се ваксинира, е все едно да продупчиш 2 билета за автобус
Преболедувал да се ваксинира, е все едно да продупчиш 2 билета за автобус Снимка: БГНЕС/архив

"Ваксините трябваше да са насочени първо към тези, които ако се разболеят биха били в най-тежко състояние - това са възрастните и хронично болните. Разбира се, не е проблем да си перфорирате два билета за градския транспорт, особено като имате и абонаментна карта за автобуса. Същото е и с хората, които са преболедували ковид и им казват да се ваксинират. То е същото безсмислие"

Това коментира в ефира на 7/8 тв проф. Андрей Чорбанов, видя FROG NEWS.

"Проблемът с недостига на ваксини у нас е, че държавата възприема един абсурдно пасивен подход - ако Еврокомисията разреши, тогава. Факт е, че много от ваксините, които са регистрирани извън Европейската комисия, в момента са достъпни именно в европейски държави. Например в момента в Унгария се ползват ваксини, които не са одобрени от ЕК, Словакия в момента започва процедура и аз лично смятам за безумно оправданието, че видите ли ние много искаме да започнем преговори за руската ваксина, обаче не можем, защото ЕК не я е одобрила", посочи той.

"Просто нашата администрация бяга от отговорността, защото когато нещо не е одобрено от ЕК, не можем да си измием ръцете с комисията", допълни професорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари