Пожар погуби 4-годишно момиченце

0

Пожар взе в жертва 4-годишно момиченце в Кюстендил.

Инцидентът възникна в четвъртък малко след 20.23 часа. Тогава избухва пожар на улица „Антим първи“ в областния град. Майката Зорница отива до близкия магазин и когато се връща вижда жилището си да гори. Жената се опитала да потуши пламъците, но без резултат. Тя заедно с 22-годишния си син излизат горящи като факла от жилището. Вътре в него обаче останало 4-годишната Калина. Телцето на детето било намерено от огнеборците овъглено. На място пристигнали три екипа на пожарната и спешен център. На майката и синът й се притекли на помощ съседи, които стопанисвали кафене в съседство, пише Монитор.

„Започнахме веднага да ги гасим. Те горяха, беше невероятен ужас“, коментираха съседи на семейството. В този ден те се прибрали от столицата, където работили. Бащата бил извън къщата. Кирил се занимавал с земеделие и бил по имотите си по това време.

Майката отишла да купи продукти за вечеря, когато големият батко – Ивалин тръгнал да пали печката. Решил да сложи бензин, който обаче взривил жилището.“Знаем, че е имало взрив, беше нещо страшно, когато пристигнахме“, коментираха огнеборци от мястото на инцидента. Те намерили починалото детенце в една от стаите на жилището. Въпреки усилията на медиците, момиченцето вече мило мъртво. Майката и синът й са откарани по спешност в Кюстендилската болница. Заради високата степен на изгаряния се наложи те да бъдат транспортирани в Пирогов.

Съседи обаче упрекнаха пожарната, че се е забавила. Отделно от това, според свидетели на случилото се първата пожарна кола е имала проблем и не е започнала на време да гаси огъня.

„Гасенето е започнало на 3-та минута след получаването на сигнала“, коментира говорителят на ОДМВР, Катя Табачка.

Унищожен от огъня е вторият етаж от къщата, покрива и цялото имущество.

По случая е започнато досъдебно производство в полицейското управление в Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор от ОП – Кюстендил.

Пострадалата майка е в критично състояние, обявиха от столичната клиника Пирогов. „Жената е с 50 % изгаряния. Синът е с 20 % изгаряния, основно в областта на едната ръка, но има и поражения по краката. На него днес ще му бъде извършена първата от серия операции“, заявиха още от Пирогов.

Предстои пострадалата жена да бъде стабилизирана, след което се очаква да й бъде направена операция. В момента състоянието й е тежко и има опасност за живота й. Зорница и 22-годишният й син имат изгаряния и на горните дихателни пътища.

„Това е страшна драма, детето беше ангелче. Всички страдаме и плачем, не можем да повярваме какво се случи“, коментира възрастна жена, от улица „Антим първи“.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари