Полицията издирва момичето, карало с 256 км/ч по АМ „Тракия”

0
Клипът с нарушението беше пуснат от Кристин Йорданова в социалните мрежи
Клипът с нарушението беше пуснат от Кристин Йорданова в социалните мрежи Видео: NOVA

Клипът с нарушението беше пуснат от Кристин Йорданова в социалните мрежи

Полицията ще издири и санкционира момичето, карало с 256 км/ч по магистрала „Тракия”. Това обявиха от МВР, предаде NOVA . Клипът с нарушението, който се появи в социалните мрежи, беше пуснат от модела Кристин Йорданова.

От полицията обясниха, че въпреки че става въпрос за видео от социалните мрежи, случаят няма да остане пренебрегнат. Униформените ще издирят собственика на колата и така ще се разбере кой е шофирал в конкретния момент.

Методите да достигнем до водача, до собственика на автомобила, всеки път са различни, но в почти всички случаи имаме резултат”, коментира гл. инсп. Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

Органите на реда са сигурни, че ще разберат къде и кога е заснето видеото, а шофьорът, за когото се предполага, че е самата Кристин Йорданова, ще бъде наказан.

Румен Дунев от Българската федерация по автомобилен спорт коментира: „При едно малко разклащане на автомобила, ако той напусне очертанията на пътното платно, удари се в мантинела, стълб или билборд, подобни тежки сблъсъци приключват с фатален край”.

В конкретното видео не само скоростта е проблем, но и управлението с една ръка. „Това е част от концентрацията, която шофьорът трябва да насочи в поведението на автомобила. Един неподготвен водач, с такива скорости, смело мога да кажа, че е пътник в собствения си автомобил”, каза още Дунев.

Според юриста Силвия Петкова е възможно шофьорите, прекрачили лимита на скоростта, да бъдат наказвани с лишаване от свобода до две години. Това е възможно, само ако започне наказателно преследване, а не казусът да приключи с административно наказание.

„Прокуратурата е тази, която би следвало да се самосезира и да направи разследване. Аз не мога да си спомня за случай, при който някой да е карал с превишена скорост и да е влязъл в затвора”, заяви Петкова в студиото на „Здравей, България”.

И въпреки че черната статистика за жертвите по пътища се попълва почти всеки ден, а санкциите за скорост са над милион и половина само за миналата година, шофьорите продължават да са самоуверени.

„Самооценката на българина за шофьорските му способности е доста висока. Данните за пътния травматизъм обаче показват съвсем различни неща”, смята гл. инсп. Близнаков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари