Политолог: Доста е чуплива сглобката, договорена от ПП - ДБ и ГЕРБ

0
Това е повече от договорка за кабинет, смята Даниел Стефанов
Това е повече от договорка за кабинет, смята Даниел Стефанов Снимка: Личен архив

Това е повече от договорка за кабинет, смята Даниел Стефанов

Изглежда, че успя създаването на голяма коалиция, което е нещо повече от експертен кабинет, коментира политическият анализатор Даниел Стефанов.

Това е повече от договорка за кабинет, търси се коалиция на широка основа на политически сили със сходни политически ценности и цели, поясни той, предаде БНР.

Според него, ако има нещо проблемно в договорката - то това е елементът ротацията. Това е доста сложно, защото в България премиерът не подава оставка сам, а подава оставка на целия кабинет. Това означава, че трябва да се мине през цялата процедура с връчване на нов мандат. Това е една изкуствено създадена пукнатина и не знаем тя ще направи правителството по-стабилно или по-нестабилно.

Даниел Стефанов посочи, че след местните избори ще има нагнетяване на политическото напрежение заради сериозното противопоставянето между партиите по места.

Политологът обобщи, че съставянето на голяма коалиция между двете първи политически сили с приемлив кабинет е всичко, което Бойко Борисов искаше след изборите, каза политологът.

Според него обаче тази сглобка е доста чуплива във всеки един момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари