Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ

0
Мария Габриел - премиер и външен министър или избори 2 в 1
Мария Габриел - премиер и външен министър или избори 2 в 1

Мария Габриел - премиер и външен министър или избори 2 в 1

ГЕРБ-СДС не отстъпват Външно министерство на ПП-ДБ. Ясно и точно: Мария Габриел - премиер, Външно министерство, единственото което имаме – при нас, да се избере министър, който защитава държавните, а не партийни интереси. Всички други министри и областни управители остават при тях (ПП-ДБ). Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И допълни, че ако така поставените условия не бъдат изпълнени, "няма какви преговори да се водят повече" и изборите през юни може да се окажат 2 в 1 - за Европарламент и национални.

„Потресен съм от изказването на Денков, който искал Външно министерство, че да се чува гласът на ПП-ДБ, а не на България, на правителството и на народа. Сега, като са отишли Богданов, Василев, Радев в САЩ - само министри на ПП, чий глас чуват там", попита Борисов.

Той се обърна към пиара на ПП-ДБ, като каза, че последното, което ГЕРБ ще направи заедно с тази коалиция, е да внесат в НС закона за Черноморското крайбрежие. „Кажи на Кирил, че няма смисъл да идва. Вкарах в парламента последното, което съм поел ангажимент към него. Той снощи ми написа „Държиш ли си на думата”, каза Борисов, цитиран от NOVA.

"Всички други политики, за които се бяха споразумели участниците във властта, са на пауза, докато „ПП използват министерствата като излаз да се чувало какво правят”, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Направили сме така, че дори те да си приписват наши заслуги, нашите партньори в Европа и Америка да знаят кой е свършил цялата работа”, каза още Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Читател
    Ултиматумът не е към нас, обикновената публика. Представителите на ПП-ДБ,ако имат топки,за което се съмнявам,да излязат на светло и да покажат,че ги има.Преди два дни К.Петков и Ат. Атанасов заявиха пред българите,че Денков ще бъде премиер и външен министър след ротацията на 6-ти март тази година.По свой стар метод,Борисов ултимативно поставя условията: или Габриел ще бъде премиер и външен министър,или отиваме на предсрочни парламентарни избори.Такова е положението в милата ни татковина.Защо ми се иска,да дойде Виктор Орбан и по негов тертип да спре хаоса, в който днес живеем.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари