Politico: Войната на САЩ по суша в Афганистан приключи. Сега е ред на флота

1
Американските военни в бъдеще най-вероятно ще използват предимно самолети, за да нанасят удари, пише още изданието
Американските военни в бъдеще най-вероятно ще използват предимно самолети, за да нанасят удари, пише още изданието Снимка: Quinton A. Lee/U.S. Navy, via AP

Американските военни в бъдеще най -вероятно ще използват предимно самолети на ВМС на САЩ в Афганистан, за да нанасят удари срещу екстремистите на Ислямска държава (ИД), пише американският вестник Politico, цитиран от агенция Фокус.

Според изданието, администрацията на Вашингтон е заявила готовност да нанесе въздушни удари по бойци на ИД в Афганистан с помощта на самолети и дронове. „Все още обаче не е разработен подробен план за това как този самолет ще може да събира разузнавателни данни по цели или редовно да изпълнява такива мисии от толкова голямо разстояние“, се казва в статията. "Мисля, че много от тези мисии ще бъдат възложени на ВМС", - каза източник от американската армия.

Според оценките на вестника, "липсата на контролирани от САЩ летища в близост до Афганистан" може да означава, че Вашингтон ще използва самолетоносчи. Както посочва вестникът, провеждането на подобни операции в Афганистан „може да стане главно отговорност на ВМС на САЩ“.

Статията предоставя и експертни оценки, според които САЩ най-вероятно ще използват дронове, предназначени за полети на далечни разстояния, за да събират данни за ситуацията в Афганистан и да нанасят удари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари