Подавате декларация по електронен път - печелите отстъпка!

0
Повече информация за декларирането и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП
Повече информация за декларирането и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП

 През отминалия месец в офиса на НАП в Русе 1 026 фирми са подали декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, което е значително повече, от същия период на 2015 г., когато това са направили 882 юридически лица.

Показателно  е че 80 %  от  тазгодишните  декларации  са изпратени по електронен път – 823 бр.

Всички юридически лица трябва да декларират дължимия корпоративен данък за изминалата година пред НАП, като подадат декларация до 31 март на 2016 година.  За това са задължени и дружествата, които не са осъществявали дейност през 2015 година.

Те подават специална декларация - образец 1010а. Годишните данъчни декларации на юридическите лица се подават по електронен път, на гише или чрез пощенски оператор.

Задължените лица по чл. 92 от ЗКПО, които подадат годишна данъчна декларация и годишен финансов отчет до 31 март 2016 година по електронен път и внесат налога в същия срок, ползват отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

През 2015 г. в офиса на НАП в Русе бяха подадени 13 672 бр.  декларации от корпоративни клиенти. От тях 8 838 са изпратени по електронен път, което представлява  66  % и традиционно за последните години е над средното ниво за страната.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП  www.nap.bg .

Консултации може да се правят и на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на телефон 0700 18 700.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари