Почина Джон Майлс

0
Рок музикантът е починал тихо след кратко боледуване
Рок музикантът е починал тихо след кратко боледуване

Рок музикантът Джон Майлс почина на 72-годишна възраст, потвърдиха от семейството му.

Роден в Джароу, Североизточна Англия, той е най-известен с епичната балада „Music“, която достига трето място в британските класации през 1976 г.

Скоро след това списание „Melody Maker“ го нарече "най-ярката и свежа сила в британския рок". Звездата, която по-късно свири с Тина Търнър, "е починал тихо след кратко боледуване", съобщи семейството му.

"Той беше любящ съпруг, баща и дядо и на всички нас ще ни липсва повече, отколкото която и да е дума може да изрази", гласи изявлението, публикувано на официалната страница на Майлс във Facebook. "Той ще живее завинаги в сърцата ни и с прекрасното музикално наследство, което остави след себе си. Ти беше първата ни любов и ще бъдеш последната ни."

Майлс се радва на дълга и разнообразна кариера, издавайки 10 албума между 1976 и 1999 г. През 2017 г. той получава награда за изключителен принос на наградите „Progressive Rock“.

Роден като Джон Ерингтън през април 1949 г., първото музикално начинание на Майлс е групата „Influences“, която стартира кариерата и на барабаниста на „Roxy Music“ Пол Томпсън и китариста Вик Малкълм от групата „Geordie“. След като те се разпадат, той се премества в Лондон и сключва договор с „Decca Records“, като през 1975 г. печели първия си хит в топ 20 с мелодичната рок песен „Highfly“. „Music“ е издадена година по-късно. Освен че влиза в топ 5 на Обединеното кралство, песента постига умерен успех и в САЩ, като му проправя пътя за участие като поддържащ музикант на концертите на Елтън Джон.

Майлс прави турнета с Тина Търнър, Стиви Уондър и Джими Пейдж.

Един от последните му проекти е по време на блокадата през миналата година, когато записва нова версия на " Music" с Филхармоничния оркестър на Антверпен в условията на карантина.

Майлс е заедно със съпругата си Айлин от почти 50 години, има две деца и внуци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари