Кръстиха блок в Русе на рок легендата Дейвид Бауи

6
Русе е един от малкото у нас, в който жилищните сгради освен адрес си имат и собствени имена
Русе е един от малкото у нас, в който жилищните сгради освен адрес си имат и собствени имена

Русе е един от малкото у нас, в който жилищните сгради освен адрес си имат и собствени имена

Жилищен блок в Русе носи името на легендарния рокаджия Дейвид Бауи. В началото на 2016 г. ракът отне на света големия музикант, но освен хилядите му почитатели сградата на ул. "Петко Славейков" ще пази завинаги паметта му. Крайдунавският град е един от малкото у нас, в който жилищните сгради освен адрес си имат и собствени имена. Идеята новата кооперация да носи името на Бауи е на съдия от Русенския районен съд - Велизар Бойчев, който е върл почитател не само на твореца, но и на живота му.

"Спрях се на Дейвид Бауи заради любовта си към твореца. Той е изумителна личност в аспекта на благотворителността. Личност, която дава светлина. Понеже ще бъде име на блок, който ще се вижда всекидневно от хората, исках делото и примерът му да се пренесат и в техните животи", споделя съдия Бойчев, цитиран от "България Днес".

Дейвид Бауи, роден като Дейвид Робърт Джоунс на 8 януари 1947 г., е британски певец, композитор, мулти-инструменталист, продуцент, аранжор, художник и актьор. В продължение на почти пет десетилетия е важна фигура в поп музиката. Известен е като новатор, особено с работата си през 70-те години на ХХ век, а видът му е емблематичен елемент от образа му.

"Не мога да кажа любима негова песен. Харесвам цялото му творчество. Последният албум е много красив, но не мога да си позволя да го слушам. Излезе два дни преди смъртта му и ми е тежко, макар че е много добър", допълва Велизар Бойчев.

Съдията разяснява, че процедурата по наименуването на блока не е била сложна. Трябвало е просто да събере одобрението на съседите си по време на общо събрание, което не било трудна задача. Като човек, който има силно развито чувство за справедливост, не само покрай работата си, съдия Бойчев се включва във всякакви граждански инициативи, които са в полза на обществото. Една от тях е образователна програма по инициатива на Висшия съдебен съвет, в която запознават ученици със законите в нашата държава.

"Идеята е да създадем малко повече правна грамотност в децата. Моята насоченост е да станат по-добри граждани. Идеята ми е така да ги обуча, че да могат да се справят по-добре в живота и да бъдат по-добри в обществото", допълва съдията, който е носител на награда "Фалконе" за сърцати магистри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    16
    до 14
    По добре или Графиня дьо Шарни или Елза Парини?!? А защо не да е нещо русенско - Марчела например?!?
  • 15
    15
    Русе
    Ало, патриотите…, нищо не казвате за блокове носещи имената на касапина Ленин или на датата на комунистическия преврат 9 септември , а великият Бауи ви пречи!
  • -10
    14
    А.....
    Още по-добре е улицата да се прекръсти на Ким Кардашиян или Риана.....
  • 17
    13
    Той
    Много по-добре е блока да се казва “Дейвид Бауи”, отколкото “Димитровец”, “Комсомолец” или “Седми конгрес”
  • -7
    12
    Някой си
    Те тия с името Велизар не са от най-острите предмети в бараката, ако се сещате какво имам предвид. Толкова ли няма български патриоти, революционери, видни личности, къде къде по достойни от някакъв изгърмял рок певец... Ама айде то патриотизма не е на дневен ред. Ние разпродадохме всичко мило и родно на чужди интереси, че един блок ли...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари