"Пишман" майстори излъгаха доверчив старец от Мартен

0
"Майсторите" роми подлъгали стареца като му казали, че ремонтът ще му излезе 100 - 200 лева. Накрая му поискали 2000 лева.
"Майсторите" роми подлъгали стареца като му казали, че ремонтът ще му излезе 100 - 200 лева. Накрая му поискали 2000 лева. Снимка: БГНЕС

Ромските измамници стават все по-креативни в сценариите си, съобщават от ОД на МВР Русе

В края на май възрастен мъж от град Мартен подава сигнал, че е бил излъган от група роми. Първоначално докато е бил на вилата си в Две могили, при него дошло неизвестно лице от ромски произход, представило се с името Любо. Той обяснил на 68-годишния мъж, че покривът на къщата се нуждае от ремонт, който нямало да струва скъпо. 

Първоначално старецът отказал, но след като непознатия му заявил, че ремонта ще излезе около 100 - 200лв., той се съгласил. Малко по-късно  пред дома му дошли 7 човека с 2 коли, от които една жена. Започнали работа по покрива. След това  му предоставили договор за ремонтни дейности на стойност 2 000 лв. Трима от тях с техен автомобил го закарали в с. Басарбово да изтегли пари от намиращият се там банкомат. Дядото изтеглил сумата от 700 лв. и я предал на едното лице. Върнали се в гр. Две могили, но „майсторите“ накарали мъжа да слезе в началото на града, под предлог, че ще пътуват за София.

Като се прибрал във вилата, мъжа установил, че и останалите „майстори“ ги няма в дома му.

По случая е заведена преписка с оглед данни за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия са  установени извършителите на престъплението: мъж на 33 години от гр. Русе; мъж на 54 години от гр. Русе; мъж на 28 години от гр. Русе; мъж на 29 години от гр. Русе; жена на 38 години от гр. Русе; мъж на 22 години от гр. Русе и мъж на 20 години от с. Садовец, обл. Плевен.

Надвзетата сума за извършения ремонт е възстановена на пострадалия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари