Пътят Русе – Велико Търново - а дано, ама надали!

0
България ще получи финансиране само по един от общо 18 проекта по плана "Юнкер"
България ще получи финансиране само по един от общо 18 проекта по плана "Юнкер"

Вероятността изграждането на пътя РусеВелико Търново да бъде финансирано по плана „Юнкер“, който предвижда вложения на стойност 315 млрд. евро в икономиката на 28-те държави от ЕС в следващите три години, е минимална.

Това става ясно от доклад на работната група по проектите, кандидатстващи за стратегически инвестиции на ЕС за 2015 - 2017. Според него, България има шанс да получи парични средства само по един от общо 18 проекта, с които кандидатства за финансиране по плана на председателя на Европейската комисия.

Според него, страната ни ще получи едва 38 млн. евро, при това по съвместен проект с Гърция. Той ще разработва изграждането на междусистемната газова връзка между двете страни, което би позволило България да получава природен газ, който ще бъде доставян до Солун по вода. От доклада на работната група, става ясно още, че интерконекторната връзка между България и Гърция би струвала 48 млн. евро, което значи, че 10 млн. евро, ще трябва да бъдат финансирани  от държавата, от къде ще дойдат тези средства все още остава загадка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари